SON DAKİKA
Hava Durumu

AKP'li Bülent Turan: Konunun yeşille alakası yok!

AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kirazlı bölgesindeki altın madeni Konunun ağaç kesilmesiyle de alakasının olmadığını savunan Bülent Turan, "Yeşille alakası yok. İlgisi olsaydı, ilk ağaç kesilirken orada eylem olurdu. Ağaç kesimi 3 yıl sürmüş, bitmiş. Alan açılmış, tıraşlanmış bitmiş, ondan sonra eylem yapıyorlar." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2019 00:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2019 00:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AKP'li Bülent Turan: Konunun yeşille alakası yok!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde partisinin ilçe başkanlığı binası önündeki bayramlaşma programına katılan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, son dönemde gündeme getirilen konunun Kaz Dağları ile ilgisinin olmadığını iddia etti.

Konunun ağaç kesilmesiyle de alakasının olmadığını savunan Bülent Turan, "Yeşille alakası yok. İlgisi olsaydı, ilk ağaç kesilirken orada eylem olurdu. Ağaç kesimi 3 yıl sürmüş, bitmiş. Alan açılmış, tıraşlanmış bitmiş, ondan sonra eylem yapıyorlar." dedi.

Bölgede Gezi Parkı'nda yapılanın benzerini yapmaya çalışıldığını dile getiren Turan, tüm idarecilerin sakin davrandığına işaret etti.

Bülent Turan, şöyle devam etti:

"Hiçbir gerginliğe, kavgaya izin verilmedi ve oyunlarını bozduk. Orada ilk arama izni 2001 yılında AK Parti yokken verildi. 2001 yılında o bölgenin ilk ruhsatını veren, bizim o zamanki Enerji Bakanı. Ben kızmıyorum verilmesine ama kızdığım şu ikiyüzlülük. O gün imza atıp bugün karşı çıkmak, o gün 'evet' deyip bugün 'hayır' demek yanlış."

'Bunlar turizme, tarıma zarar veriyor'

"Sırf halkı kandırmak için Kazdağları olmayan yere 'Kaz Dağları' denirse, Çanakkale'ye zarar vermiş olursun." diyen Turan, şöyle devam etti:

Bu durumdan bizim turizmimiz, tarımımız etkilenir. Siyanür olmadığı halde 'var' dersen, tarıma zarar verirsin. Çanakkale Belediye Başkanı'nı ziyaretimde sordum. 'Bu konu hakkında valiyle görüştün mü?' Hayır. 'Orman Müdürlüğü ile görüştün mü?' Hayır. 'Tarım Müdürlüğü?' Hayır. Böyle iş mi olur? Bu işin muhatapları onlar. Bir görüş bakalım. Bir masada görüş. Görüşmeyeceksin, miting yapacaksın. Bunlar yanlış işler. Bunlar turizme, tarıma zarar veriyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.