SON DAKİKA
Hava Durumu

AKP İstanbul İl Başkanlığında istifa sesleri

AKP İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, AKP İl Başkanlığı binasından ayrılırken "İl Başkanı istifa" sloganı atan gruba İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müdahale etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2019 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2019 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AKP İstanbul İl Başkanlığında istifa sesleri

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlerin sonuçları ile ilgili yasağını kaldırmasının ardından Cumhur İttifakı'nın AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AKP İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, rakibi Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazandığını belirterek, "Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" dedi.

Yıldırım, bu açıklamasının ardından bir süre sonra AKP İl Başkanlığından ayrıldı. Bu sırada AKP İl Başkanlığı önüne gelen bir grup, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak için "İl başkanı istifa" sloganları atmaya başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu slogan atan gruba "Öyle bir şey olmaz" diyerek müdahalede bulundu. 

Yıldırım'ın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da AKPi İl Başkanlığından ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.