SON DAKİKA
Hava Durumu

AKP'den farklı yerel seçim açıklamaları

Siyasi kulislerde seçimlerin erkene alınmasına yönelik tartışmalar sürerken, AKP'den seçimlerin erkene alınmasına ilişkin farklı açıklamalar geliyor.  AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yerel seçimlerin erkene alınarak sonbaharda yapılması gerektiğini söylerken, AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, "Kesinlikle seçim Mart 2019'da yapılacaktır, öne almak diye bir şey yok." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2018 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2018 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AKP'den farklı yerel seçim açıklamaları

AKP'den yerel seçimlerin erken alınması ya da Mart 2019'da yapılmasına ilişkin farklı açıklamalar geliyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AKP kongresinin yapıldığı gün NTV canlı yayınında "Yerel seçimler öne çekilebilir mi?" sorusuna "Ekim, Kasım gibi veya Eylül, Ekim, Kasım gibi olması gerekir" yanıtını vermişti.

Siyasi kulislerde seçimlerin erkene alınmasına yönelik tartışmalar sürerken, CHP de Anayasa gereği 2019 Mart ayında yapılması gereken yerel seçimlerin erkene alınmasına ilişkin bir anayasa değişikliğine destek vermeyeceklerini açıkladı.

AKP 6. Olağan Büyük Kongresi sonrası AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Ali İhsan Yavuz, Sakarya İl Başkanlığını ziyaret etti, partililerle bir araya geldi.

Yavuz, burada yaptığı konuşmada, genel başkan yardımcısı olmasında en büyük payın partililere ait olduğunu söyledi.

Hemen çalışmaya başladıklarını çünkü önlerinde bir seçim olduğunu belirten Yavuz, "Seçimler erken mi değil mi tartışmasını çoktan geçtik. Artık erkene alınacak bir takvim de kalmış değildir. Zaten bizim kafamızda hiçbir zaman seçimleri erkene almak diye bir şey yok. O zaman seçimlerin yapılacağı tarih 31 Mart 2019 olarak kayıtlara geçebilir. Ne kaldı tam 7 ay, 7 ay nedir ki gerçi biz bir seçimi yaparız hemen arkasından diğer seçim hazırlıklarına başlarız ama bu sefer 7 ay kaldı ve bizim daha büyük başarılara ihtiyacımız var hem Sakarya hem Türkiye'de." dedi.

Yavuz, bazı mesajlar vermek istediğini kaydederek, şunları söyledi:

"Kesinlikle seçim Mart 2019'da yapılacaktır, öne almak diye bir şey yok ama hemen bu bayram ziyaretleriyle startımızı buradan vermiş oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Artık bir vites büyütün' diye talimatlandırdılar her birimizi. Aday adaylık süreci başlamadan sahayı ısıtamayız. Aday adaylık süreçlerini ortaya çekip bu işlerle zamanımızı çarçur edemeyiz. Seçim çalışmalarına başladık ama belediyelerimizin yapacakları işler var, onlar işlerine motive olmuşlar. Dolayısıyla zamanı geldiğinde her bir arkadaşımızın ortaya çıkması ve genel merkezin seçenek şansını arttırması önemlidir ve bunu istiyoruz ama her şey yerinde ve zamanında olmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.