SON DAKİKA
Hava Durumu

AKP'de tekrar aday gösterilmeyen isimler

AKP, milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından listelerde adı olmayan isimler dikkat çektir. Bu isimler arasında Mehmet Metiner, Şamil Tayyar, Metin Külünk, Reşat Petek, Burhan Kuzu, Aydın Ünal, Mehmet Şimşek yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AKP'de tekrar aday gösterilmeyen isimler

AKP'nin, kamoyundaki çıkışları ile dikkat çeken birçok ismine milletvekili aday listelerinde yer verilmedi. Bu isimlerin başında Mehmet Metiner, Şamil Tayyar Metin Külünk ve Burhan Kuzu geliyor.

AKP'ye yakın Star gazetesinde köşe yazarı olan ve parti adına sık sık televizyon programlarında yer alan İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner aday gösterilmedi. Yine AKP'nin tanınan simalarından Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar listeye giremedi. Şamil Tayyar'ın FETÖ ile mücadelenin gerektiği gibi yapılmadığını eleştirerek "FETÖ borsası" açıklaması yapması dikkat çekmişti. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a yakın isim AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk de listede yer almadı. 15 Temmuz darbesi sonrasında Meclis'te kurulan, 15 Temmuz Darbesi'ni Araştırma Komisyonu'na başkanlık yapan AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek de listede yer almadı. FETÖ kumpasları döneminde, kumpasları televizyon ekranlarında destekleyen Reşat Petek'in 15 Temmuz Darbesi'ni Araştırma Komisyonu'na başkanlık yapması tepkilere neden olmuştu.

AKP milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından Mehmet Metiner, Şamil Tayyar, Metin Külünk ve Reşat Petek Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Milletvekilleri listelerinin "hayırlı" olmasını dilerken, Metiner'in, "Kim ki aday gösterilmediği için küser yanlış yaparsa namert olsun" ifadeleri dikkat çekti.

Televizyon programları ve ve Twitter'dan yaptığı ilginç açıklamalarıyla dikkat çeken Burhan Kuzu da tekrar aday gösterilmedi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşma metinlerini yazdığı belirtilen Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal da listelerde yer almadı.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

24 Haziran'daki seçimlerde AK Parti'nin milletvekili listesinde yer almayan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama geldi.

Şimşek Twitter'dan "Özenle ve dikkatle belirlenmiş listelerde yer alan partimizin 27. dönem milletvekili adaylarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sürecin zaferle taçlanmasını temenni ediyorum; hayırlı, uğurlu olsun.  Durmak yok yola devam..." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.