SON DAKİKA
Hava Durumu

Akkuş: Karaca etik davranarak istifa etmeli

CHP Bursa İl Kongresi'nde İl Başkanlığı'na seçilen Hüseyin Akkuş, kongredeki rakibi İsmet Karaca'nın, etiğe uygun davranarak Osmangazi İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2018 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akkuş: Karaca etik davranarak istifa etmeli

Dün gerçekleştirilen CHP Bursa İl Kongresi'nde listesi yönetime seçilen Hüseyin Akkuş, Lodos Haber'e yaptığı açıklamada, İsmet Karaca'nın Osmangazi İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle ilgili görüşünü kongre salonunda da ifade ettiğini belirterek, "İsmet Karaca, etik gereği il başkanlığı için aday olduğu dünkü kongre öncesinde istifa etmeliydi. Tabii bu konuda kendisinin fikri de önemli ancak, ben etik gereği kendisinin Osmangazi İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kongre sonrasında gündeme getirilen, "kendisini desteklemeyen ilçe başkan ve yönetimlerini görevden aldıracağı ya da istifalarını isteyeceği" yönündeki iddialarını da değerlendiren bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı.

2019'a giden süreçte hiç bir çalışma arkadaşlarını kaybetmek gibi bir lükslerinin olmadığına dikkat çeken Akkuş şunları söyledi:

"Kongre sürecinde bize destek vermemiş olan ilçe başkan ve yönetimlerimizle ilgili hiçbir sıkıntı yok, hiçbir tasarrufumuz yok, olmayacak da. Aksi halde ben kendi solculuğumdan şüphe ederim. Hiçbir ilçe başkanımı feda etmeyeceğim. Tüm arkadaşlarımızla birlikte 2019'a kadar birlikte çalışacağız."

Karaca: Yönetim ile görüşüp karar vereceğim

Konu ile ilgili olarak Lodos Haber'in sorularını yanıtlayan CHP Osmangazi İlçe Başkanı ve İl Başkan Adayı İsmet Karaca ise, istifa meselesi ile ilgili olarak İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Osmangazi İlçe Örgütü ile görüştükten sonra bir karar vereceğini belirterek, "Biz o arkadaşlarımızın oylarıyla seçildik, istifa edip etmeyeceğimize de yine onlarla birlikte karar vereceğiz" dedi.

'Oylar yanlış hesaplandı'

Karaca ayrıca, kongre sonucunda ilan edilen oylarda hesap hatası olduğunu öne sürerek, 1 No'lu sandıktan çıkan "29 tane çizik atılmış oy pusulasının" hesaba dahil edilmediğini, gerçekte ise kongre sonucunda Hüseyin Akkuş'un 317, kendisinin ise 288 oy aldığını söyledi.

Karaca, yapılan hatanın en kısa sürede düzeltilerek açıklanacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.