SON DAKİKA
Hava Durumu

Akkuş Atatürk'ün Bursa Nutku'nu hatırlattı

CHP Bursa İl Örgütü'nün bayramlaşma töreninde konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, 24 Haziran'da aydınlık bir Türkiye'de buluşacaklarını söyledi. Akkuş, "Eğer hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün ise aydınlık karanlıktan güçlü ise çaresi yok usta, biz kazanacağız. Atatürk'ün  bize bırakmış olduğu Bursa Nutku'nu da eğer sandıkta hile yaparlarsa hatırlatacağız ve Bursa sokaklarında olacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2018 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2018 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akkuş Atatürk'ün Bursa Nutku'nu hatırlattı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü'nün, Reşat Oyal Kültürparkı'ndaki Özgen Çay Bahçesi'nde düzenlediği bayramlaşma töreni yoğun katılımla gerçekleşti. PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, Divan Katip Üyesi Nurhayat  Altaca Kayışoğlu, Milletvekilleri Erkan Aydın, Ceyhun İrgil, 27. Dönem Milletvekili Adayları, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İl Yöneticileri, İlçe Başkanları ile geçmiş dönem milletvekilleri ve İl Başkanları ile sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri de bayramlaşmada hazır bulundu.

Törende konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Bursa Örgütü'nün bayramını kutlarken kent ve ülke gündemini de değerlendirdi. Bursa'nın önemli ve büyük bir kent olduğunu ifade eden Akkuş; "Sayı olarak dördüncü, katma değer olarak da ikinci büyük kentimiz. Bursa'nın birçok sorunu var ancak en büyük sorunu kimlik sorunudur. Bu kimlik sorununda karar verici bizler yani Bursalılardır. Biz sanayi kenti mi tarım kenti mi olacağız, tarihi kimliğimizi mi korumalıyız. Ancak Bursa'nın ulaşım sorunundan tut tarımsal alanlarının yok edilmesine kadar 68 yılın 8 yılını çıkarıp, kalan 56 yılda Bursa'yı sağ iktidarlar yönetmiş. Yani yönetememiş. Yönetemedikleri için bugün kentin bir ucundan diğer ucuna gitmek mümkün değildir. Kentin bir sorunu da konut sorunu, yani kentin yenilenmesi sorunu. Kent yenilenirken kent stoğu çıkartılmamıştır, hazine arazileri çıkarılmamıştır, Bursalılarla konuşulmamıştır, yerel akademik odalar ve sivil toplum örgütleriyle konuşulmamış, bir KHK ile siyaset üretilmeye çalışılmıştır" dedi.

'Biz kazanacağız'

Gelinen noktada Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu bir karar sonucunda bir konutun yerine iki konut yapılmasına yönelik çalışmanın duvara tosladığını vurgulayan Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu da sağ siyasal anlayışın Bursa'ya dayattığı kötü bir durumdur. Siyaset yapan bizler buna müdahil olmalıyız. Sadece bununla kalmamıştır Bursa. Bursa'nın Belediye Başkanı, bir kişinin iki dudağı arasında bir gecede ne olduğunu bilmeden önümüze konmuştur. Sadece Sayın Altepe mi? Hayır, çünkü yüzde 49,5 oy alan Davutoğlu da görevden alınmıştır. İstanbul, Ankara, Balıkesir Belediye başkanları siyasetlerini noktalamıştır. Türkiye'de siyaset istediğimiz gibi gitmiyor. Bir kişinin iki dudağı arasında yani Sayın Erdoğan'ın iki dudağı arasında şekillenmekte. Laik Cumhuriyetimiz tehlike altında. Bunu bizler çok iyi biliyoruz. Bu yüzden günlerce meydanları doldurdunuz ve bugün de buraya geldiniz. Sizlere teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu laik cumhuriyetin yanında olduğunuzu hepimiz biliyoruz. 25 Haziran'da şu olacak; Bu ceberrut yapı gidecek ve 16 yıllık reklam arası sonlandırılacak. Sadece bu olmayacak. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bırakmış olduğu laik cumhuriyete sahip çıkmış olacağız. Eğer hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün ise aydınlık karanlıktan güçlü ise çaresi yok usta, biz kazanacağız. Cumhuriyetin bize bırakmış olduğu, Mustafa Kemal Atatürk'ün  bize bırakmış olduğu Bursa Nutku'nu da eğer sandıkta hile yaparlarsa, yapmışlarsa o nutku hatırlatacağız ve biz Bursa sokaklarında olacağız."

Bozbey: Umudumuz daha fazla

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de konuşmasında, 24 Haziran seçimlerinden çok umutlu olduğunu belirterek, "Birbirimizle dayanışarak, ortak sorunlarımızın çözümü için ortak kararlar alarak bu ülkeyi yukarılara taşımamız gerekmektedir" dedi.

24 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, "Daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de sonucu kadın oyları belirleyecek. Kadınlarımıza mutlaka ulaşmamız ve onlara ülkenin gidişatını anlatıp özel bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bu seçimlerde diğer seçimlerden çok daha fazla umutluyuz. Bizleri umutlandıran Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'ye ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Parti Meclis Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da bayrama ilişkin mesajlar verdi. Sarıbal, "Bugün bayram, bugün İslamiyetin güzelliklerinden bahsediyoruz. Bugün öfkeleri kin ve nefretleri bir  kenara bırakıyoruz. En çok dostluğa ihtiyacımız olan bir dönem yaşıyoruz. Ama dostluk önce insan olmaktan geçiyor" dedi.

PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve CHP Bursa Milletvekilli Erkan Aydın da kürsüden partililerin bayramlarını kutlayarak gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Konuşmaların ardından bayramlaşmaya geçildi. Herkesin birbiriyle tek tek bayramlaştığı buluşmada Grup Babalar sahne alarak müzik ziyafeti sundu.

CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından organize edilen  buluşmada  partililer,  Grup Babalar şarkılarına halay çekerek eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.