SON DAKİKA
Hava Durumu

Akçalar'ın ünlü 'siyah inciri' görücüye çıktı

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Akçalar İncir Festivali'nde bölgenin dünyaca ünlü siyah inciri görücüye çıktı. En iyi incir yetiştiricisinin seçildiği seçildiği festivalin "İncirli Lezzetler Yarışması"nda da farklı tatlar birincilik için yarıştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akçalar'ın ünlü 'siyah inciri' görücüye çıktı

Nilüfer Belediyesi tarafından üreticinin desteklenmesi ve kaliteli üretimin artması amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Akçalar İncir Festivali'nde Akçalar ve çevre mahallelerin inciri tanıtıldı. Akçalar Futbol Sahası'nda düzenlenen etkinliktefestivalde üreticiler, "En İyi İncir Yetiştirici Yarışması"nda dereceye girebilmek için ürünlerini jürinin değerlendirmesine sundu. Kadınların yanı sıra erkeklerin de katıldığı "İncirli Lezzetler Yarışması"nda da incirden yapılan yemek ve tatlılar birincilik için jürinin beğenisine sunuldu.

Lezzeti kadar sağlık açısından da faydalı olan Bursa'nın ünlü siyah incirinin tanıtıldığı festivale Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile CHP Bursa Milletvekilleri Orhan sarıbal, Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ile Bursa ve çevre illerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Amaçlarının kaliteli ve nitelikli üretimi desteklemek olduğunu kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın siyah incirinin uluslararası düzeyde tanıtılabilmesi için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Bozbey, "Nilüfer'in inciri bir başkadır diyoruz. Akçalar'ın, Fadıllı'nın, Konaklı'nın, Başköy'ün yani bu bölgenin inciri gerçekten farklı. 5 yıl önce bu festivali başlatırken üreticilerimizin ürünlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanınabilir olmasını hedeflemiştik ve bu süreçte epey bir yol kat ettik. Üreticimizin bunun karşılığını alması en büyük arzumuzdur. Üreticilerimizi desteklemeye, onların yanında olmaya devam edeceğiz. Kaliteli ve nitelikli üretimi özellikle de doğal koşulları dikkate alarak üretimi yaptığımız sürece Nilüfer'in incirinin tanıtılabilmesi, değerini bulması önemli hale gelecektir" dedi.

YARIŞMALARA BÜYÜK İLGİ

Festivalde "En İyi İncir Yetiştiricisi Yarışması"nda ve "İncirli Lezzetler Yarışması"na katılan 19 yarışmacı arasından dereceye girenler, jürinin zorlandığı değerlendirmesi sonrasında belirlendi. Üreticilerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen "En İyi İncir Yetiştiricisi Yarışması"nda Figen Ulutürk birinci olurken 1000 liralık ödülü CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın elinden aldı. Yarışmada ikinci olan Halil Ömer İlhan 750 liralık ödülünü Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız'dan, üçüncü olan Kamile Dönmez de 500 liralık ödülünü Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Ali Karamık'tan aldı.

Birbirinden güzel lezzetlerin yarıştığı, incirin tatlısından tas kebabına ve pastırmalı incir kebabına kadar farklı tatların yer aldığı "İncirli Lezzetler Yarışması"nda da Huriye Coşkun yaptığı incirli cheesecake ile 1000 liralık birincilik ödülünü Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık'tan aldı. İkinciliği paylaşan Selma Özyaprak ve Kamile Kerimoğlu 750'şer liralık ödülün sahibi oldular. Yarışmasının üçüncüsü Berya Erişkin ise 500 liralık ödülünü CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal'dan aldı.

İncirin tadının damaklarda kaldığı 5. Akçalar İncir Festivali'nde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'nun gösteri yaptığı festivalde Nilüfer Roman Orkestrası seslendirdikleri şarkılarla katılımcılara keyifli bir gece yaşatırken Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu da eserleriyle eğlenceyi doruğa taşıdı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.