SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Partili kadınlardan Dilipak için suç duyurusu

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ve 81 ildeki kadın kolları İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara yönelik kullandığı "fahişe" ifadesiyle ilgili olarak Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2020 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2020 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AK Partili kadınlardan Dilipak için suç duyurusu

AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz, AK Partili kadınlara yönelik tepki çeken sözleriyle gündeme gelen Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Durmaz, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, son dönemlerde, bazı çevrelerin meseleleri kendi zemininde konuşuyormuş gibi yaparak, bir takım hesaplaşmalar peşinde koştuklarına şahit olduklarını belirtti.

AK Parti'nin aile birliğini korumak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiğine dikkati çeken Durmaz, şunları kaydetti:

"Diklenmeden dik durarak siyaset yapmaya özen gösterdik. 'Ak kadın hareketi', asla bir feminist hareket değildir. Ak kadınlar hiçbir zaman papatya da olmamıştır. AK Parti Genel Merkezi, partimizin kadınlarına yönelik hakaret, çirkin yakıştırma ve yazıları ile yapmış olduğu saldırılardan dolayı Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak aleyhine yargıya başvurmuş olup hukuki takip için dava açılmış bulunmaktadır. Ayrıca eş zamanlı olarak Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ve 81 ildeki başkanlıklarımızla söz konusu gazeteci hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduk"

AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları da Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, AK Parti İl Başkanlığında İl Başkanı Zihni Çalışkan, İl Gençlik Kolları Başkanı Musab Tayyib Altınkaynak ve Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır Eserkaya'nın katılımıyla açıklama yaptı.

AK Parti'nin aile birliğini korumak ve kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla bugüne kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiğini anımsatan Yalçın, "Hiç kimse mensubu olduğumuz ailelerimizi, partimizi ve camiamızı hakaret ve çirkin yakıştırmalar ile rencide edemez ve incitemez." dedi.

Yalçın, eş zamanlı olarak AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ve 81 ildeki başkanlıklarla Dilipak hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

'Kimse kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz'

AK Parti Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Nergis İnce, "Partimizin kadınlarının iffetine ve namusuna yönelik hiçbir hakareti kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

İnce, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Merkezi'nin, partilerinin kadınlarına yönelik hakaret, çirkin yakıştırma ve yazıları ile yapmış olduğu saldırılardan dolayı Yeni Akit gazetesi köşe yazarı, Abdurrahman Dilipak aleyhine yargıya başvurarak  hukuki takip için dava açıldığını belirtti.

Söz konusu gazeteci hakkında 81 ilde il başkanlıklarının cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda da bulunduklarını anlatan İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

"Partimizin tüm kadınlarına yönelik yaptığı çirkin yakıştırmalar, ağır hakaret ve saldırgan ifadeleriyle suç işlemiştir. Hiç kimse kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz. Bizler her şeyden önce ailelerimizin kadın, anne, evlat, kardeş veya eş olarak birer ferdiyiz.

Hiç kimse mensubu olduğumuz ailelerimizi, partimizi ve camiamızı hakaret ve rencide edemez ve incitemez Bugüne kadar en başta liderimize, ailesine ve partimizin mensuplarına yapılan her türlü saldırıya karşı aynı duyarlılığı göstererek, gerekli hukuki girişimlerde bulunduk. Dün olduğu gibi bugün de yargısal süreçlerin takipçisi olacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.