SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti milletvekilinden o görüntülere sert tepki

Bazı HDP'li belediyelere kayyım atanmasına yönelik tepkiler sürerken Van'daki protestoda bazı polislerin göstericilere yönelik kask vurmaya kadar varan sert müdahalesi tepki çekti. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu , "Van'daki görüntüler korkunç! Hukuk içinde görevini yapan emniyet güçlerimizi de zan altında bırakan bu vahşet kabul edilemez!" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2019 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2019 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AK Parti milletvekilinden o görüntülere sert tepki

Diyarbakır, Mardin ve Van'ın HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanması sonrası gerçekleştirilen protestolara emniyet güçleri sert müdahalelerde bulundu.

Van'daki protestolarda polisin bir dükkana saklanan göstericileri gözaltına alma şekli tepkilere neden oldu. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu görüntülerde polislerin göstericilere uyguladığı şiddet için "Görüntüler korkunç... Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır." diyerek tepkisini ortaya koydu.

Polisin uyguladığı şiddet için sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Van'daki bu görüntüler korkunç! Hukuk içinde görevini yapan emniyet güçlerimizi de zan altında bırakan bu vahşet kabul edilemez! Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu, kendisine bu paylaşımından dolayı gelen tepkiler üzerine, devletin hukuk çerçevesinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Anayasamızın başlangıcındaki 'Anayasada gösterilen hürriyetçi demokrasi ve bunun icaplarıyla belirlenmiş hukuk düzeni dışına çıkamayacağı' ilke aslında vatanseverliğin ülküsüdür. Hukuksuz şiddeti ve linç kültürünü küçümseyen, meşru gösteren ve hatta savunan vatanı sevemez." dedi.

Yeneroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Vatansever hukukun üstünlüğünü savunur. Hukuksuzluğu savunandan vatansever olamaz, çünkü hukuksuzluk illegaliteyi meşru kılar ve böylece hukuk devletinin altını oyar.Terör örgütlerinin hedefi de bu zaten. Hukukun olmadığı yerde adalet olmaz. Devlet ise adalet üzerine bina edilir."

"Anayasamızın başlangıcındaki 'Anayasada gösterilen hürriyetçi demokrasi ve bunun icaplarıyla belirlenmiş hukuk düzeni dışına çıkamayacağı' ilke aslında vatanseverliğin ülküsüdür. Hukuksuz şiddeti ve linç kültürünü küçümseyen, meşru gösteren ve hatta savunan vatanı sevemez."

"Polisimiz gücünü silahından değil, hukukun kendisine münhasıran amme hizmeti için verdiği sınırlı yetki ve sorumluluktan alır. Atatürk en güzel biçimde tanımlamıştır: 'Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır.' "

"Hukuk devletinde hukuksuz eylemin hükmünü bağımsız yargı verir. Yürütme adına ihtiyati tedbir uygulaması somut anlık tehlikeyi sonlandırmak için zorunlu ve orantılı eylem biçimidir. Bu prensip hukuk devletinin temel kurallarındandır. Olmazsa hukuk devleti olmaz."

"Hukuk devletini kavramamış olmak IQ sorunu da olabilir, ahlak sorunu da. Sonuncusu daha tehlikelidir. Hukuk devletini kavramama cehaletiyle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir. Terör örgütü bildiği için hd ortadan kaldırmaya çalışır, cehalet hali bilmeden onun yolunu yapar."

"Örneğin hukuku ortadan kaldırmayı amaçlayan bir kişiyle kutsal görev ifâ eden bir polisimizi mukayese etmemi bekleyenler hukuken cehalet örnekleridir.Polis kendine yakışanı yapar,saldırgan/terörist de kendine yakışanı yapar.Farkları esas ve usûllerine yansıyan değer yargılarıdır."

"Adaletin,hukukun,vicdanın seslendiği 'bir mahalle' olmaz.Hele Müslüman 'başka' bir mahalleye seslenmez (bazen hiç seslenecek durumu da olmaz). Ayrıca 'Müslüman mahallesini' etiketi değil, yaşanan değer yargıları gösterir. Mahalle toplum olmayı da engeller. Efendimiz örneğimizdir."

"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.