SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti Bursa'da Erdoğan heyecanı!

Ak Parti Bursa İl Teşkilatı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 17 Ağustos'ta Bursa'ya gerçekleştireceği ziyaret için hummalı bir çalışma yürütüyor. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursalılar'ı Mevlana Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm nedeniyle yapılacak mitinge davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2013 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2013 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AK Parti Bursa'da Erdoğan heyecanı!

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti'nin 12'inci kuruluş yıldönümü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Haziran'da Bursa'ya yapacağı ziyaret nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısında Başkan Yalçın, bugün AK Parti'nin 12'inci kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlattı. Yalçın, "2001 yılında dünyada olmamasına rağmen Türkiye'nin kendi şartları nedeniyle oluşan ekonomik krizler hemen ardından siyasi krizleri de beraberinde getirdi. Türkiye'de ekonomik anlamda dibe vuruş yaşanmıştı. Türkiye, siyaseten yeni bir ekiple, yeni bir kadroyla yönetilme talebini gündeme getirdi. 2001 yılında kurulan bir parti, bir buçuk yıllık süreç geçmesine rağmen tek başına iktidar olma imkanı önüne geldi. Aslında büyük bir sorumluluk gerektiren, tecrübe gerektiren bu süreçte Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük bir liderlik örneği göstererek bu süreci her alanda çok dengeli bir şekilde yöneterek Türkiye bugünkü seviyesine ulaştı" dedi.

'YENİ TÜRKİYE'NİN AYAK SESLERİ'

Türkiye'nin 11 yıldaki ekonomi alanında çok önemli gelişmelere imza attığını vurgulayan Yalçın, şunları söyledi:

"Özellikle ekonomi alanına baktığımızda paradan sıfırların silinmesi bile devrimdir. Tek haneli rakamlarda yönetilen bir enflasyon var. Türkiye dengeli bir ekonomiye sahip oldu. Türkiye son 11 yılda 3 katın üzerinde büyüdü. 4 buçuk milyon insanımıza istihdam yarattık. Bu seviyede istihdam yaratmak ciddi bir yönetim başarısını da ortaya koyuyor. Ayrıca yeni yatırım başlıklarımız oluştu. Bu yatırım başlıklarının başında savunma sanayisi geliyor. Savunma sanayisinde Türkiye artık özel projelere imza atar hale geldi. Kendi savaş uçağını, helikopterini yapan, deniz altısını yapan bir ülke dünya kamuoyunun önünde. Nükleer santral yapan, o kulübe üye olan bir ülke olduk. Dünyanın en büyük havaalanı ihalesini yaptık. Kanalistanbul, cumhuriyet tarihinin kırılma noktalarındandır. İstanbul- İzmir otobanının yapımı devam ediyor. Marmaray projesi Osmanlı'dan beri tasarlanan ama kimsenin başaramadığı bir proje. Başbakanımız geçtiğimiz günlerde deneme seferini yaptı. Bunlar yeni Türkiye'nin ayak sesleridir. Türkiye artık sıradan bir ülke, üzerinde hesap yapılan ülke olmaktan çıkıp kendi kararlarını alabilen, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ülke. Bir ülkenin bağımsızlık hikayesi de aslında ekonomiden başlar."

Ak Parti İl Başkanı Yalçın, Başbakan Erdoğan'ın 17 Haziran'da Bursa'ya yapacağı ziyaret hakkında bilgi verdi

10 YILDA BURSA'DA YAPILANLAR

AK Parti İl Başkanı Yalçın, Bursa'da son 10 yılda önemli gelişmeler sağlandığını belirterek özellikle sağlık alanında önemli açıklamalar yaptı. Yalçın, "Bursa ulaşım açısından büyük bir atak yaptı. Bölünmüş yol projesini yüzde 95 seviyesinde tamamlayan bir şehir. Bursa'nın sulanabilir arazilerinin altyapısı kısa sürede tamamlanmış olacak. Ayrıca şu anda Bursa'nın tüm ilçelerinde hastanelerimizi yeniliyoruz. Önümüzdeki yılbaşına kadar büyük oranda ilçe hastanelerimiz tamamlanmış oluyor. Merkezdeki sağlık kompleksi ve Çekirge Devlet Hastanesi ile ilgili de bugünlerde hukuki prosedürler tamamlanıyor. Şevket Yılmaz Hastanesinin etrafında Yıldırım Devlet Hastanesi bu yıl içinde başlıyor. Sağlıkla ilgili çalışmalarımız 2014 yılı itibariyle bitmiş olacak" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN'IN BURSA ZİYARETİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Haziran'da Bursa'ya ziyareti hakkında da bilgi veren Sedat Yalçın, şunları söyledi:

"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm konusunda yeni bir farkındalık oluşturmak adına ve 17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümünde Bursa'da olacak. Yıldırım, Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesinin ilk adımın temelini atacak. Bursa çok büyük bir heyecanla Başbakanımızı bekliyor. Çok büyük bir kalabalık olacağını tahmin ediyorum. Kentsel dönüşüm AK Parti'nin gündeme getirdiği önemli reformlardan bir tanesi. İlk kez AK Parti döneminde şehirlerin yenilenmesi ile ilgili hem finansman modelleri geliştiriliyor, hem rezerv alanlar, hem de riskli alan tespitleri yapılıyor. Bu örnek projedir. Başbakanımızın startını vereceği proje 44 şehirde, aynı anda 90 bin konutun dönüştürülmesini hedefleyen bir paket projedir. Bursa'dan bunun başlatılması çok önemli ve Bursa'yı tercih ettiği için Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bursa'da kentsel dönüşüme duyulan ihtiyacın altının çizilmesi anlamına geliyor. İnanıyorum ki güzel bir başlangıç olacak."

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa halkını Mevlana Mahallesi'nde düzenlenecek mitinge davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.