SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmet Şık: 24 Haziran'da tarih yazacağız

HDP milletvekili adayı, gazeteci Ahmet Şık, kendisi cezaevindeyken halkın "Ahmet çıkacak yine yazacak" diye kendisine destek verdiğini hatırlatarak, "Şimdi 24 Haziran'da hep birlikte tarih yazacağız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ahmet Şık: 24 Haziran'da tarih yazacağız

HDP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı, gazeteci Ahmet Şık, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Bursa'da bir dizi etkinliğe katıldı. AKP iktidarının sonunun geleceğini söyleyen Şık, "Velev ki 24 Haziran'da seçimleri kazansın, yine kalamayacak. Bu ülke hiçbir zaman faşizme karşı diz çökmedi, çökmeyecek. Hani Tayyip Erdoğan diyor ya, 'Dünya beşten büyüktür' diye. Doğru, dünya beşten büyüktür. İşte bu halk da Erdoğan'dan büyüktür." dedi.

Ahmet Şık, Bursa ziyareti kapsamında ilk olarak Konak Mahallesi'ndeki Öğretmenler Lokali'nde vatandaşlarla biraraya geldi. HDP'nin yüzde 10 seçim barajını geçerek Meclis'e girmesinin demokratik parlamenter rejim için önemine dikkat çeken Ahmet Şık, parlamentoda oluşacak tablonun ikinci tura kalması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyeceğini söyledi. "HDP'nin hile ve hurda ile barajın altında bırakılması halinde 60 ile 80 arasında milletvekili AKP tarafından gaspedilmiş olacaktır" diyen Ahmet Şık, buna meydan verilmemesi için sandığa sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

AKP ve ittifak kurduğu partilerin kendinden olmayan herkesi 'teröristlikle', 'vatan hainliği' ile suçladığına dikkat çeken Şık, "Ben ne kadar terörist isem Selahattin Demirtaş da o kadar teröristtir. Bu iktidarın terörist, vatan haini diye yaftaladığı her kim varsa, onlar ne kadar terörist ise selahattin Demirtaş da o kadar terörsit, siz de o kadar teröristsiniz. Bir ülkede iktidarı elinde tutanlar vatan hainliğinden bahsetmeye başladıysa hırsızlık ve yağma düzeninin devam etmesi için bunu söylüyorlardır. Önümüzdeki seçim bu. Bu yağma ve talan düzenine hayır diyeceğiz. Tercihimiz çok net, bir tarafta aydınlık, bir tarafta karanlık. 7 Haziran Seçimleri'nde hedefimiz barajı yıkmaktı, bunu başardık. Şimdi saray rejimini yıkacağız" diye konuştu.

Öğretmenler Lokali'ndeki söyleşiden sonra Üç Fidan Parkı'ndaki HDP etkinliğine katılan Ahmet Şık, burada kitaplarını imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.