SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmet Kaya 17. ölüm yıldönümünde anıldı

Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül töreninde yaşanan olaydan sonra hedef haline getirilen ve Türkiye'yi terk etmek durumunda kalan ve geçirdiği kalp krizi sonucu 43 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Ahmet Kaya, ölümünün 17. yılında Paris'teki mezarı başında anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ahmet Kaya 17. ölüm yıldönümünde anıldı

Magazin Gazetecileri Derneği'nin İstanbul'daki ödül töreninde, "Kürtçe klip yapacağım" dediği için linç edilmek istenen ve bu olayın ardından hedef haline getirilen sanatçı Ahmet Kaya, ölümünün 17. yılında anıldı. Bu olaydan sonra Türkiye'yi terk etmek durumunda kalan ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kaya için Paris'teki mezarı başında anma töreni yapıldı.

Paris Pere Lachaise Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine katılanlar, Ahmet Kaya için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından Ahmet Kaya'nın şarkıları seslendirildi.

1984 yılında başladığı müzik kariyerinde sırasıyla "Acılara Tutunmak", "Şafak Türküsü", "An Gelir" ve "Yorgun Demokrat" isimli albümlerini çıkaran sanatçı, "Şafak Türküsü" isimli albümüyle satış rekorları kırdı. Bu albümdeki "Penceresiz Kaldım Anne" türküsüyle milyonların gönlünde taht kuran Ahmet Kaya, Attilâ İlhan, Can Yücel, Nevzat Çelik, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Enver Gökçe ve Ahmed Arif gibi birçok şairin şiirlerini besteledi ve ölümüne kadar toplam 22 albüme imza attı.

Magazin Gazetecileri Derneği'nin İstanbul'da 1999 yılında düzenlediği ödül töreninde "Kürtçe klip çekeceğim" dediği konuşma nedeniyle hakkında 10.5 yıl hapis istemiyle iki ayrı dava açılan Kaya, aynı yıl Türkiye'den ayrıldı. Kaya, yargılandığı davalarda 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

16 Kasım 2000 yılında Paris'teki evinde geçirdiği kalp kirizi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Kaya, 30 binin üzerinde kişinin katıldığı törenle Paris'in Père Lachaise Mezarlığı 71. bölüme defnedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.