SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmet Altan yeniden gözaltına alındı

Yargılandığı davada 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve tahliye edilen yazar Ahmet Altan, Başsavcılığın tahliye kararına yaptığı itiraz üzerine İstanbul Göztepe'deki evinde yeniden gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2019 21:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 21:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ahmet Altan yeniden gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) medya yapılanması davasında "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası alan ve adli kontrolle tahliye edilen yazar Ahmet Altan hakkında, Başsavcılığın üst mahkemeye yaptığı itiraz üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Ahmet Altan, akşam saatlerinde İstanbul Göztepe'deki evinde gözaltına alındı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin daha önce "darbeye teşebbüs" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları hükmünü bozmasının ardından yeniden yargılama yapan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinin, bozma ilamı doğrultusunda bu kez "silahlı terör örgütü üyeliği ve örgüte yardım" suçundan 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırdığı ve tahliye ettiği Ahmet Altan hakkında yakalamı kararı çıkarıldı. Ahmet Altan, İstanbul Göztepe'deki evinde gözaltına alındı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen davada mahkeme heyeti "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a ise 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti. Heyet, tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın ise beraatına hükmetmişti. Mahkeme heyeti hükümle beraber Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesine karar vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Altan'ın tahliyesine itiraz etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.