SON DAKİKA
Hava Durumu

Ağbaba, Davutoğlu'nun sözlerini Meclis'e taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran-1 Kasım süreciyle ilgili "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, bizi bugün eleştirenler insan yüzüne çıkamaz" sözlerini Meclis gündemine taşıdı. Bahsedilen süreçte yaşanan tüm olayların hem güvenlik hem de siyasi boyutlarıyla aydınlatılması gerektiğini söyleyen Ağbaba, "Bu konuda acilen Davutoğlu'nun bildiklerini açıklamasını bekliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2019 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2019 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ağbaba, Davutoğlu'nun sözlerini Meclis'e taşıdı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran-1 Kasım süreciyle ilgili "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan yüzüne çıkamaz. Neden mi? Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman eminim en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır" ifadelerini kullanmıştı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tepkilere neden olan Davutoğlu'nun sözlerini Meclis'e taşıdı. Ağbaba, 7 Haziran seçimlerinden 1 Kasım erken seçimlerine uzanan süreçte düzenlenen saldırıların ve o dönemki siyasi gelişmelerle bu saldırılar arasındaki bağlantıların ortaya çıkarılması için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi. 

"Davutoğlu'nun sözlerinin öznesi, AKP içindeki kimi yetkili makamlardır. Ve apaçık, 7 Haziran sonrası yaşanan terör olaylarında paylarının sorumluluklarının olduğunu, bunlar açıklanırsa insan içine çıkamayacaklarını kastetmektedir" ifadelerini kullanan Ağbaba, şöyle konuştu:

"Yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yüzlercesinin yaralandığı, sakat kaldığı bu olaylarda, sorumluluğu ya da ihmali olanların cezası tabii ki insan içine çıkamamakla sınırlı kalmamalıdır. Kaldı ki Davutoğlu'nun sözleri ihmalden çok daha fazlasını akla getirmekte, kimi yetkililerin terör olaylarında bizzat sorumluluğu olma ihtimalini de düşündürmektedir" 

"Derin AKP'de çözülme başladığını görüyoruz" diyen Ağbaba, 7 Haziran-1 Kasım dönemi AKP'nin en karanlık dönemi olduğunu, bahsedilen süreçte yaşanan tüm olayların hem güvenlik hem de siyasi boyutlarıyla aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Ağbaba "Bu konuda acilen Davutoğlu'nun da bildiklerini açıklamasını bekliyoruz. Bu ülkeye başbakanlık etmiş bir insanın, hala 82 milyon insana karşı sorumluluğu var, bunu unutmamasını gereğini yapmasını bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.