SON DAKİKA
Hava Durumu

Afrin'de patlama; 1 şehit, 1 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı operasyonunda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Afrin'de patlama; 1 şehit, 1 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı 52'nci gününde. TSK'dan yapılan açıklamada, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin yaralandığı belirtildi. 

TSK'nin açıklaması şöyle: 

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 12 Mart 2018 tarihinde Cenderis bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

12 köy daha temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in ilçe merkezine bağlı Kibar köyü ile ilçenin güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Zındıkan, Kile, Gümüşburç, Kızılbaş, İskan, Başilhaya ve Kutanlı köylerini YPG'den arındırdı.

Afirin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Celeme köyü, kuzeyinde Bülbül beldesine bağlı Hapol ve Berlane Kuy köyleri ile kuzeybatıda Şeran beldesine bağlı Küçük Karkin köyü de teröristlerden temizlendi.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG'nın kkontrolünde Afrin'de 5'i belde merkezi, 163'ü köy ve 33'ü kritik nokta olmak üzere toplam 201 bölgeyi kontrolü altına aldı.

Suriye sınırına askeri sevkiyat

Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amacıyla gönderilen obüs yüklü tırlar ile zırhlı araçlardan oluşan konvoy Kilis'e geldi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki birliklerden gönderilen 7 araçlık konvoy, Musabeyli ilçesine ulaştı.

Güvenlik önlemleri altında sınır hattına geçen konvoyun, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.