SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'nin ünlü zengini David Rockefeller öldü

ABD'li milyarder, ünlü işadamı ve banker David Rockefeller 101 yaşında öldü. Rockefeller'in kronik kalp yetmezliği nedeniyle evinde, uykusunda hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2017 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2017 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ABD'nin ünlü zengini David Rockefeller öldü

Rockefeller Ailesi sözcüsü Fraser P. Seitel tarafından yapılan duyuruda Rockefeller'ın pazartesi sabahı evinde öldüğü açıklandı.

Rockefeller'in kronik kalp yetmezliği nedeniyle Pocantico Hills, New York'taki evinde, uykusunda hayatını kaybettiği belirtildi.

Dünya ekonomisinde oldukça nüfuzlu bir isim olarak görülen ve Amerikan kapitalizmiyle özdeşlemiş isimlerden Rockefeller 200 yaşını görmek istiyordu

6 kalp, 3 böbrek, 2 ciğer nakli yapılmıştı

6 kalp nakli, 3 böbrek ve 2 ciğer nakli operasyonu geçiren David Rockefeller, 100 yaşına girdiğinde yaptığı açıklamada "200. doğum günümü de kutlamak istiyorum" diye konuşmuştu.

David Rockefeller, 12 Haziran 1915'te dünyaya geldi. Standard Oil adlı dev enerji şirketinin kurucusu John D. Rockefeller torunu David Rockefeller, JP Morgan Chase'in ortaklarından ve dünyanın en yaşlı milyarderi olarak biliniyordu.

Rockefeller, "Dünya imparatorluğu" ve "Yeni dünya düzeni" gibi söylemleriyle dikkat çekmiş ve tepki toplamıştı.

Rockefeller'in Forbes dergisine göre kişisel serveti yaklaşık 3.2 milyar dolar. Ancak yönettiği paranın bundan kat kat fazla olduğunu belirtiliyordu.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.