SON DAKİKA
Hava Durumu

'ABD ile ilişkiler ya düzelecek ya tamamen bozulacak'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin, "İlişkilerimiz çok kritik bir noktada. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'ABD ile ilişkiler ya düzelecek ya tamamen bozulacak'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Afrika 2. Bakanlar Gözden Geçirme Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "ABD güçleri, YPG ile işbirliğini devam ettirmek için bir bahane olarak cepler halindeki DEAŞ'lılara dokunmuyorlar." dedi.

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin olarak Bakan Çavuşoğlu Münbiç konusuna da değinerek, "ABD, Münbiç için gereğini yapmazsa biz yaparız" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın önümüzdeki perşembe günü Ankara'ya yapacağı ziyareti değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim ABD'den beklentimiz açık ve nettir. Artık biz vaat istemiyoruz, somut adımlar istiyoruz. Kaybolan güvenin tesis edilmesi gereriyor. Kaybolan güvenin nedeni de ABD'dir. İlişkilerimiz çok kritik bir noktada. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.