SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Türkiye'ye 'OHAL'i bitirin' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devam eden OHAL uygulamasının 'bir an önce' bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ABD'den Türkiye'ye 'OHAL'i bitirin' çağrısı

CNN Türk'te yer alan habere göre, ABD Dışişleri Müsteşar YardımcısıCohen Senato'da yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin OHAL'i uzatmasından endişe olduklarını ve bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi. Müsteşar Cohen, Leigh Üniversitesi'nin Türkiye uzmanı öğretim üyesi Prof. Dr. Henri Barkey'e yönelik suçlamaların da temelsiz olduğunu belirtti.

Cohen, "Bu tür saldırılar ilişkilerimizi geri götürmekte, Türk medyası ve adalet sisteminin kredisini azaltmaktadır" açıklamasında bulundu. 

Cohen, Gülen'in iadesine de değinirken, "ABD hükümeti Türkiye tarafından Fetullah Gülen'in iadesi için sunulan belgeleri dikkatle incelemeye devam ediyor. Eğer bu süreçte yeni iade talepleri olursa aynı ciddiyetle ele alınacaktır. Biz Türk yetkililere darbe girişimine yönelik soruşturmalara destek verme arzumuzu her daim dile getiriyoruz." dedi. 

Cohen, Türkiye'nin Boeing'ten yapacağı uçak alımlara da değindi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.