SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de yerel gazeteye saldırı; 5 ölü

ABD'nin Maryland eyaletinin Annapolis şehrinde bulunan yerel Capital Gazette binasına silahlı saldırı düzenlendi. Polis, saldırıda en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2018 01:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2018 01:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ABD'de yerel gazeteye saldırı; 5 ölü

ABD'de başkent Washington'a 1 saatlik mesafede yer alan Annapolis kentinde Capital Gazette adlı yerel gazetede silahlı saldırı meydana geldi.

Maryland Valisi Larry Hogan, saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu açıkladı, ancak soruşturma henüz başladığı için ölü sayısını şu aşamada ifade etmeyeceklerini bildirdi.

Polis yetkilisi Steve Schuh da, saldırgan olduğu düşünülen bir şüphelinin gözaltında olduğunu, bu kişinin sorgulandığını ve başka bir saldırgan olmadığını bildirdi. Schuh, saldırı ile ilgili ihbarın alınmasından itibaren yaklaşık 1 dakika içinde güvenlik görevlilerinin saldırı yerine ulaşıp olaya müdahale ettiklerini kaydetti.

En az 5 ölü var

Yetkililer ölü sayısını açıklamazken, Amerikan medyasına konuşan ve ismi açıklanmayan polis yetkilileri, gazete binasına giren silahlı saldırganın en az 5 kişiyi öldürdüğünü ifade etti.

Haberlere yansıyan iddialarda gazetenin haber odasına giren saldırganın haber editörü de dahil olmak üzere çok sayıda gazete çalışanını hedef aldığı belirtildi.

Trump'tan ilk açıklama

Öte yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın saldırıyla ilgili bilgi aldığını ve kurbanların yakınlarına üzüntülerini ilettiğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump da, "Annapolis'teki silahlı saldırıyla ilgili bilgi aldım. Dualarım ve düşüncelerim kurbanla ve onların aileleri ile. Olaya ilk müdahaleyi yapan yetkililere de teşekkür ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

USA Today, Annapolis Polis Departmanı'nın sözcüsü Timothy Seipp'in yaptığı açıklamaya dayandırdığı haberinde saldırganın yaralı yakalandığını aktardı. Seipp, polisin başka bir saldırgan daha olması ihtimaline karşın binada aramaları sürdürdüğünü ifade etti.

CNN'e konuşan bir güvenlik yetkilisi de bir kişinin gözaltında olduğunu teyit etti.

Güvenlik güçlerinden yapılan son açıklamada, saldırganın üzerinde herhangi bir kimlik bulunmadığı, FBI sisteminde de kendisine dair bir bilgiye rastlanmadığı belirtildi. Polis kaynakları, saldırganın güvenlik güçleriyle işbirliği yapmayı reddettiğini aktardı. 

Capital Gazette muhabiri Phil Davis, Twitter hesabından yaşananlarla ilgili şunları paylaştı:

"Saldırgan, ofisin cam kapısından ateş etti. Hedefinde birden fazla çalışan vardı. Daha fazla bir şey söylemek ve kimsenin ölü olduğunu ilan etmek istemiyorum ama durum kötü. Masanızın altındayken ve saldırgan silahını yeniden doldururken çok sayıda kişinin vurulduğunu duymaktan daha korkutucu bir şey yok."

Şimdiye kadar, olayın tek bir saldırgan veya eşgüdümlü bir saldırının sonucu olup olmadığını gösteren bir delil bulunmuyor. Sosyal medyada, iki saldırganın bulunduğu ve her ikisinin de askeri kıyafet giydiği iddiası dile getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.