SON DAKİKA
Hava Durumu

'ABD'de yargılanmasını içime sindiremiyorum'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açılmasına ilişkin olarak "Bakanlık yapmış birisinin Amerika'da yolsuzluk davasında yargılanmasını ben içime sindiremiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2017 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2017 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'ABD'de yargılanmasını içime sindiremiyorum'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'ye yeni üyelerin katılım töreninde yaptığı konuşmada, eski bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açılmasına ilişkin olarak "Bakanlık yapmış birisinin Amerika'da yolsuzluk davasında yargılanmasını ben içime sindiremiyorum" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP'ye yeni üye katılım toplantısına katıldı. Toplantıya Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, SİHA'larla ilgili yaptığı açıklama nedeniyle hakkında soruşturma açılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve partililer katıldı.

"Her kuruşun hesabını devleti yönetenlerin vermesi lazım"

Kılıçdaroğlu, dün CHP'nin 94. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatarak, bugün de farklı kimliklerden, farklı inançlardan insanların partiye üye olacaklarını belirtti.

Farklı kimliklerin, inançların zenginlik olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Farklı kimliklerimiz, farklı inançlarımız olabilir, bu cennet ülkede bir arada yaşamak istiyoruz. En önemlisi huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kavga etmeden, gerilmeden, ağır sözler söylemeden bir arada yaşamak istiyoruz. Düşüncelerimiz farklı olabilir, düşünce farklılığının bir zenginlik olduğunu kabul etmemiz lazım. Türkiye, 100 yıllık bir süreçte olgunluk dönemine girmek zorundadır, kavgaları bir tarafa bırakmak zorundadır. Siyasetteki gerilimlerin, siyasetteki kavgaların bir ülkeyi nerelere taşıdığını, hep birlikte gördük.Bu kavgalar sonucunda idam sehpaları kuruldu, gencecik insanlar asıldı. Bu dönemleri tarihin tozlu sayfalarına terk etmek zorundayız. Bir arada yaşayalım derken, devleti yönetenlerin her kuruşun hesabını vermesi lazım. Benim ödediğim verginin her kuruşunun hesabını bu devleti yönetenlerin vermesi lazım."

"Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur"

CHP olarak, bu ülkenin bütün insanlarını kucakladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülkede yaşıyorsak, aynı havayı teneffüs ediyorsak, o insanları kucaklıyoruz. O insanların düşüncelerine, siyasi görüşlerine saygı gösteriyoruz. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bir daha altını özenle çiziyorum. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Sorun, sorunu çözme kapasitesine sahip olanların belli mevkilerde olmamasıdır. O nedenle bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, 'neden şikayet ediyorsanız, neden dertliyseniz, terörden mi dertlisiniz? Sorun çözülebilir. Çiftçi, emekli, taşeron işçisi, memur, toplumun her kesimi 'yeteri kadar pay alamıyorum' mu diyor milli gelir pastasından? Bunların hepsi çözülebilir.' Çözülemeyecek sorun yoktur. Sorunu çözeceğiz, çözmeye kararlıyız. O nedenle halkımızın her kesiminden destek bekliyoruz."

"ABD'de yargılanmasını içime sindiremiyorum"

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında ABD'de açılan davaya da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlık yapmış birisinin Amerika'da yolsuzluk davasında yargılanmasını, ben içime sindiremiyorum, içime sindiremiyorum. Bizim mahkemelerimiz yok mu, bizde adalet yok mu, bizde hak-hukuk yok mu? Hepsi var. Var da 'var' diyenler o makamlarda oturmuyorlar. Bu toplumun vicdanında, bu toplumun sağduyusunda ahlak vardır, hak vardır, hukuk vardır, adalet vardır. Biz bunları söylerken hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimini kucaklayarak, her kesimin sorunlarını dinleyerek ortak çözümler üreterek bir arada sorunları çözmeye odaklandık, odaklanacağız da."

"Dört yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım"

Terörle mücadeleye de değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Eğer bu ülkede kavgasız, gürültüsüz yaşayacaksak birinci adım adalettir. Çünkü adalet bütün inançların ortak temelidir. Adaletten yana olanları bizim çatımız altında bekliyoruz. Dört yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım. Dört yılda çözeceğim diyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra partiye katılan 40 kişiye rozetlerini taktı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.