SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de Joe Biden'ın başkanlığı tescillendi

ABD'de Kongre, başkanlık seçimini Demokrat aday Joe Biden'ın kazandığını resmi olarak tescil etti. Donald Trump, Kongredeki oylama sonrası yaptığı açıklamada, devir teslime ilişkin, "Düzenli bir geçiş süreci olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2021 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2021 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ABD'de Joe Biden'ın başkanlığı tescillendi

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinde belirlenen Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı Kongre oturumunda, Demokrat Joe Biden lehine seçim sonuçları resmen tescil edildi.

ABD Kongre binasının basılmasının ardından yeniden toplanan ve delege oylarının sayılması işlemine devam eden Kongre, başkanlık seçimini Biden'ın kazandığını resmen onayladı.

Kongrede Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerini bir araya getiren ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in riyaset ettiği ortak oturumda, alfabetik sıraya göre her eyaletin delege oylarının hangi başkan adayı ile başkan yardımcısı adayına gittiği yüksek sesle okundu.

ABD Kongresindeki oturumda Vermont eyaletinin sonuçlarının kayda geçmesiyle Joe Biden 270 delege eşiğini geçerek resmen Başkan oldu.

Trump'tan devir teslim açıklaması

Kongre'nin tescilinin ardından açıklama yapan Donald Trump, "Seçimin sonucuna tamamen karşı çıkıyor olsam da 20 Ocak'ta sağlıklı bir görev teslimi olacak." dedi.

Trump, "Her zaman sadece yasal oyların sayılmasını sağlamak için mücadelemizi sürdüreceğimizi söyledim. Bu, başkanlık tarihindeki en başarılı ilk dönemin sonu olsa da 'Amerika'yı yeniden harika yapma' mücadelemizin sadece başlangıcı" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.