SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Büyükelçiliği ikinci kez özür diledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlığıyla ilgili bir yorumu Twitter'dan 'beğenen' ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den ikinci kez özür diledi. Dünkü özrün ardından bugün elçilik maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması sonrası yeni bir açıklama yapıldı: Dün Twitter hesabımızda gerçekleşen hatadan dolayı özür dileriz.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ABD Büyükelçiliği ikinci kez özür diledi

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili bir yorumun Twitter'dan beğenilmesine ilişkin krizde yeni bir özür açıklaması yayınladı.

ABD Elçilik Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak açık ve net izahatta bulunulmasının istenmesinin ardından, Elçiliğin Twitter hesabından İngilizce ve Türkçe olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Dün Twitter hesabımızda gerçekleşen hatadan dolayı özür dileriz. Ergun Babahan ile bir ilişiğimiz olmadığı gibi, attığı tweet'in içeriğini de onaylamıyoruz ve kabul etmiyoruz. Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

Ne olmuştu?

Sabah gazetesinin eski yayın yönetmeni, Bugün ve Star gazetelerinin eski yazarlarından Ergun Babahan'ın "Türkiye halkları Bahçeli'siz bir siyaset dönemine hazır olmalı" tweet'i, dün ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından beğenilmişti. Elçilik, gelen tepkiler üzerine resmi Twitter hesabından bir özür mesajı yayınlanmıştı. Gece yayınlanan özür mesajında "Bugün büyükelçiliğimizin Twitter hesabından ilgisiz bir mesaj yanlışlıkla beğenilmiştir. Söz konusu hatadan ve yaratmış olabileceği kafa karışıklığından dolayı özür diliyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

Bugünse ABD Elçiliği Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı, açık ve net izahatta bulunulması istendi. AK Parti Sözcüsü Çelik ile MHP de özür talep etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.