SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Komisyonu'ndan Türkiye'ye sözlü nota

Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Kaymakçı, AB Komisyonu'na bağlı AB Dış İlişkiler Servisi'ne çağrıldı. 45 dakika süren görüşmede Avrupa Komisyonu, Türkiye'ye sözlü nota verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AB Komisyonu'ndan Türkiye'ye sözlü nota

Avrupa Birliği (AB), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Siz böyle devam ederseniz, dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Batılı sokağa adım atamaz" şeklindeki açıklamaları nedeniyle Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı'yı Avrupa Dış Eylem Servisi'ne (EEAS) çağırdı.

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, günlük basın toplantısında bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa ile ilgili açıklamalarını sorması üzerine Kaymakçı'nın, AB Dış İlişkiler Servisi'ne çağrıldığını söyledi.

Kocijancic, Kaymakcı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün kullandığı bazı ifadelerle ilgili açıklama istendiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Nazi' benzetmelerinin ardından AB'ye üye ülkelere yönelik olarak "Bize parmak sallayan Avrupalılara sesleniyorum; Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz" demişti.

"Tehdit eder' nitelikteki açıklamalar..."

Brüksel'deki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü ve görüşmede Türkiye'ye sözlü nota verildi. Türkiye'den yapılan 'tehdit eder' nitelikteki açıklamaların kaygı verici olduğu ifade edildi; Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne aday bir ülke olduğu hatırlatılarak bu tür açıklamalardan kaçınılması istendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.