SON DAKİKA
Hava Durumu

A Haber'den Mansur Yavaş'a soruşturma iddiası

A Haber: Mansur Yavaş hakkında "müstehcen görüntü bulundurmak" ve "suçu yetkiliye bildirmemek" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
A Haber'den Mansur Yavaş'a soruşturma iddiası

Hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber kanalı, CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında "müstehcen görüntü bulundurmak" ve "suçu yetkiliye bildirmemek" suçlamasıyla soruşturma açıldığını duyurdu. Soruşturmayla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Necmettin Kesgin'in yeni bir suç duyurusunda bulunduğu duyuruldu.

Mansur Yavaş hakkında 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin'in şikâyeti üzerine 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' iddiasıyla seçime sayılı günler kala iddianame düzenlenmişti. İddianame, Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. 

Mansur Yavaş, Kesgin'in "çocuk istismarına yönelik belge bulundurduğunu" bunun da yargıya taşındığını açıklamıştı.

A Haber'den İlter Yeşiltaş, soruşturmayı şöyle anlattı:

"Necmettin Kesgin'e ait olduğu iddia edilen bilgisayarda çocuk istismarına ilişkin görüntüler olduğu iddia edilmişti. Kesgin'in o bilgisayarın ve görüntülerin kendine ait olmadığını iddia etmişti. O bilgisayarın Mansur Yavaş'ın elinde olduğunu iddia etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 'müstehcen görüntü bulundurmak'tan soruşturma başlattı."

Ancak Yavaş hakkında soruşturma açıldığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Yavaş'ın avukatı: İftira kampanyası

Yavaş'ın avukatı Bülent Yücetürk ise söz konusu suç duyurusu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Hakkında 'sahtecilik', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından mahkumiyet kararı bulunan ve halen çocuklara ait müstehcen görüntüleri bulundurmaktan yargılaması devam eden Necmettin Kesgin'in, Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş hakkında bir süredir yapmış olduğu iftiralarına bir yenisini eklediği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Çocuk pornosu görüntülerini bulundurmaktan hakkında yapılan yargılama dosyasının duruşmasına katılıp savunmasını orada yapacağına, Sayın Mansur Yavaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi vererek yeni iftira kampanyasının bir figürü haline gelmiştir. Oysa ki, suç duyurusuna konu bilgisayarla ilgili olarak sanık Necmettin Kesgin, yargılandığı bir diğer dosya olan 32'nci Asliye Ceza Mahkemesinin 2016/270 esaslı dosyanın yargılamasında, bu bilgisayarın kendisine ait olduğunu beyan etmiş ve kabul etmiştir. Sanık Necmettin Kesgin'in asıl amacı üzerine atılı suçlardan mevcut siyasi ortamı da kullanarak, siyasi iktidarın desteğini almak suretiyle yargı makamlarını etkileyerek bu suçlardan kurtulmaktır. Ancak; uzunca bir süredir müvekkilimin karşısında aday olan Mehmet Özhaseki ve mensubu olduğu siyasi partinin bazı yöneticileri, ellerindeki iktidar gücünü de kullanarak ve yargı organlarını da araçsallaştırarak, müvekkilim hakkında kriminal kişiliği ortada olan bir kişinin iddialarını gerçekmiş gibi topluma aksettirerek çirkin bir seçim kampanyası yürütmektedirler."

Kesgin'in 'çocuk istismarı' davası bugün

Öte yandan Necmettin Kesgin bugün hâkim karşısına çıkıyor. Kesgin'in "Çocuk istismarına yönelik belge bulundurma" suçundan yargılanacağı öğrenildi.

Bugün Ankara 22. Asliye Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşmasına milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çocuk istismarına yönelik belge bulundurulmasına yönelik bu davaya müdahil olup olmayacağı hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan dün "Bedelini ödeyecek" dedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Mansur Yavaş'la ilgili olarak şunları söylemişti:

"Bu belgelerin ortaya çıkması, yargının Sayın Yavaş'la ilgili vermiş olduğu karar kenara konulacak bir şey değil. Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra bunlar milletin önüne gelecek, milletin önüne geldiği zaman burada çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralılara de ödetme durumuna düşürür."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.