SON DAKİKA
Hava Durumu

90 yıllık 'Taş Mektep' restore edildi

Halk arasında "Taş Mektep" veya "Eski Okul" olarak da isimlendirilen bir süre tahıl deposu olarak kullanılan, ardından geçirdiği bir yangın sonrasında uzun süredir atıl halde bulunan "Taş Mektep" Bursa Valiliği tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile eski ihtişamına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2013 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
90 yıllık 'Taş Mektep' restore edildi

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Devecikonağı köyünde bulunan 90 yıllık "Taş Mektep" binası, Bursa Valiliği tarafından restore ettirildi.

Beraberindeki heyetle binayı inceleyen Vali Şahabettin Harput, yaptığı açıklamada, bu yapının, eskiden inşaat faaliyetlerinde ne kadar hassas davranılıp ciddiyetle çalışıldığını gösteren güzel bir örnek olduğunu söyledi.

Binanın 90 yıllık olduğunu, başta köy konağı, daha sonra da ilkokul niteliğiyle hizmet verdiğini dile getiren Harput, şöyle konuştu:

"Bina, asaleti, zarafeti, estetiğiyle gerçekten Bursa'ya yakışan bir bina. Ne yazık ki bu bina zamanla kaderine terk edilmiş. 1974'ten bu yana yıkık ve virane olan, ölüme terk edilen binayı 1 milyon 100 bin liraya yakın harcamayla restore ettirip kullanıma hazır hale getirdik. Burayı öncelikle köylülerin istifade edeceği hizmete dönüştürmek için proje çalışması yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu binanın en verimli şekilde kullanılması yönünde kararımızı vereceğiz ve hep birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Böylece ecdadımıza karşı vefa görevimizi de yerine getirmiş olacağız." 

Harput'a inceleme sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan eşlik etti.

Taş Mektep'in eski hali

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.