SON DAKİKA
Hava Durumu

9 yaşındaki Hanife menenjitten hayatını kaybetti

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde ilkokul 3. sınıf öğrencisi Hanife Aykut (9), menenjit tanısıyla tedavi gördüğü hastanede 3 gün önce hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2020 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
9 yaşındaki Hanife menenjitten hayatını kaybetti

Bursa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Mustafakemalpaşa ilçesinde Eskikızılelma Mahallesi'nde ikamet eden ilkokul 3. sınıf öğrencisi Hanife Aykut'un (9) 2 Ocak'ta yüksek ateş nedeniyle ailesi tarafından Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi acil servisine getirildiği belirtildi. 

Hastanın takibi sırasında vücudunda döküntü ve uykuya meyil gelişmesi üzerine "meningokoksemi" ön tanısıyla, izolasyon önlemleri alınarak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde yapılan muayenesi sonrası izole edilerek menenjit şüphesiyle antibiyotik tedavisi başlanmıştır. Döküntüleri artan hastada solunum sıkıntısı gelişmesi üzerine entübe edilerek mekanik ventilatöre bağlanmıştır. Takibi sırasında multiorgan yetmezliği (böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, kalp yetmezliği) gelişmiş olup toraks tüpü takılmış, hemodiyalize başlanmış, ilaç tedavisi uygulanmıştır. Hasta, yoğun bakım ünitesinde takipli iken tüm müdahalelere rağmen 12 Ocak'ta meningokoksemi tanısı ile vefat etmiştir."

Mustafakemalpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından çocuğun ikamet ettiği köyde saha incelemesi yapıldığı anlatılan açıklamada, "Ailesi ziyaret edilerek çocuğun bebeklik çağı ve okul aşıları tam olduğu, ailesinin yakın zamanda seyahat öyküsü bulunmadığı öğrenilmiştir. Ailede ve köyde yaşayanlara koruyucu antibiyotik tedavisi uygulanmış ve takipleri halen sürdürülmektedir." denildi. 

Mahalle Muhtarı Ulu: Başka bir vakaya rastlanmadı

Eskikızılelma Mahallesi Muhtarı Bilgin Ulu, kız çocuğunun 1 haftadan fazla yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat ettiğini anımsattı.

Mahalledeki çocukların tedbir amaçlı Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesine götürülerek yeniden aşılarının yaptırıldığını söyleyen Ulu, "Büyüklere de hap tedavisi uygulandı. Bu vefatın ardından köyümüzde başka bir vakaya rastlanmadı. Herhangi bir virüs söz konusu değildir. Buna benzer çıkan haberler doğru değildir. Karantina gibi bir durum söz konusu değildir. Mahallemizde normal hayat devam ediyor. Giriş ve çıkışlarda bir sorun yok." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.