SON DAKİKA
Hava Durumu

3 gazeteciye tahliye, 3 gazeteciye tutukluluğa devam...

MİT mensubunu ifşa ettikleri gerekçesiyle yargılanan 3 gazeteci için tahliye, 3 gazeteci için tutukluluğa devam kararı verildi. Gazetecilere MİT davasının ara kararında tahliyeler için 'deliller toplandı', tutukluluklar için ise 'delilleri karartma olasılığı' dendi!

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
3 gazeteciye tahliye, 3 gazeteciye tutukluluğa devam...

Libya'da hayatını kaybeden bir MİT mensubunun ifşa edildiği gerekçesiyle 7'si gazeteci 8 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşmasında mahkeme OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verirken, OdaTV Yayın Yönetmeni  Barış Pehlivan, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve CHP Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi Eren Ekinci'nin tutukluluk halinin devamına hükmetti.  Yurt dışında bulunan Erk Acarer için ise yakalama kararının devamına karar verildi. Bir sonraki duruşmanın 9 Eylül'de yapılmasına karar verildi.

T24'te yer alan habere göre, Libya'da hayatını kaybeden bir MİT mensubunun ifşa edildiği gerekçesiyle 7'si gazeteci 8 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davayı izlemek için çok sayıda gazeteci, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi Çağlayan Adliyesi'ne geldi ve adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

Tutuklu yargılanan OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, OdaTV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser 4 ay sonra hâkim karşısına çıktı. Savcı, sanıklar Eren Ekinci ile 6 tutuklu gazetecinin tutukluluğunun ve Erk Acarer'in yakalama kararının devamını istedi.

Mahkeme, OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verirken, OdaTV Yayın Yönetmeni  Barış Pehlivan, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve CHP Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi Eren Ekinci'nin tutukluluk halinin devamına hükmetti.  Yurt dışında bulunan Erk Acarer için ise yakalama kararının devamına karar verildi. Bir sonraki duruşmanın 9 Eylül'de yapılmasına karar verildi.

MİT Kanunu'nun 27. Maddesi ile TCK'nın 329. Maddesi'ndeki Gizli kalması gereken bilgileri açıkladıkları iddiasıyla yargılanan 6 gazetecinin 2 Mayıs'ta tutukluluğuna devam kararı verilmişti. Yurt dışında bulunan Erk Acarer hakkında dosya kapsamında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Tahliye ve tutukluluğa devamda ilginçlik!

Oda TV, Yeniçağ ve Yeni Yaşam gazetesinden altı gazetecinin 'MİT görevlilerini ifşa ettikleri' iddasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında ilginç bir ara karar verildi. Üç gazetecinin tahliyesine ilişkin karar "delillerin toplanmış olması" gerekçesine dayandırıldı. Ancak yaklaşık dört aydır cezaevinde olan diğer üç gazetecinin tutukluluğunun devamı kararı ise tam tersi bir hükümle gerekçelendirildi. Aynı karar metninin bu gazetecilere ilişkin bölümünde, tüm delillerin toplanmamış olduğu noktadından hareketle "sanıkların delilleri karartma olasılığı" tutukluluğun devam etmesine gerekçe yapıldı.

Mahkemenin karar metninde tahliye kararı verilen gazeteciler için 'deliller toplandı' denirken, tutukluluğuna devam kararı verilen gazeteciler için 'delilleri karartma olasılığı' vurgusu yapılarak bu kararın alındığı belirtildi. Aynı karar metninde tam tersi bir gerekçe ile farklı kararlar verilmesi dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.