SON DAKİKA
Hava Durumu

23 ilde operasyon; 109 gözaltı kararı

Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 43'ü muvazzaf, 70 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin yakalanması için 23 ilde operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, ByLock kullanıcısı oldukları iddia edilen Aile ve Sosyal Politikalar ile Ekonomi Bakanlıklarının 11 eski çalışan ile FETÖ/PDY ile irtibatlı 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
23 ilde operasyon; 109 gözaltı kararı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan örgütün mahrem imamlarının verdiği ifadeler ve yapılan çalışmalar sonucunda 70 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 43'ü muvazzaf, 27'si daha önce açığa alınıp görevlerinden ihraç edilen askerlerin yakalanması için harekete geçti. Konya merkezli 23 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gözaltıların olduğu ve operasyonun devam ettiği belirtildi.

2 bakanlığın eski çalışanları için gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, FETÖ soruşturması kapsamında ByLock kullanıcısı oldukları iddia edilen Aile ve Sosyal Politikalar ile Ekonomi Bakanlıklarının 11 eski çalışan ve FETÖ/PDY ile irtibatlı 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY ile irtibatlı kurumlarda çalıştığı belirlenen kişiler ile ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen Aile ve Sosyal Politikalar ile Ekonomi Bakanlıklarının eski çalışanları hakkında soruşturma başlattı.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgütle irtibatlı kurumlarda çalıştığı belirlenen 28 şüpheli ile ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen Aile ve Sosyal Politikalar ile Ekonomi Bakanlıklarının eski çalışanı 11 şüphelinin adreslerine operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında 13 şüphelinin gözaltına alındığı, diğerlerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.