SON DAKİKA
Hava Durumu

'2030'dan sonra kimse Bursa'da yaşamak istemeyecek'

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçede "kentsel dönüşüm" adı altında yapılan kentsel yenileme çalışmalarının Nilüfer'i kirlettiğini söyledi. Bozbey, "Vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Böyle giderse 2030 yılından sonra Bursa'da kimse yaşamak istemeyecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2017 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2017 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'2030'dan sonra kimse Bursa'da yaşamak istemeyecek'

Nilüfer'deki mahalle muhtarlarıyla düzenli aralıklarla buluşmayı sürdüren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Misi Kamp Karavan Tesisleri'nde bir araya geldiği muhtarların sorularını yanıtladı yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

Nilüfer Belediyesi olarak muhtarların da desteğiyle halkı gülümsetmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, "Biz bir aileyiz. Nilüferlileri gülümsetiyorsak, bu hepimizin başarısıdır. Her ne kadar yapmak istediğimiz projeler fazla olsa da, ekonomik anlamda bazı sorunlar yaşasak da yine de Nilüferlileri gülümsetmeye hep beraber devam edeceğiz. Bu gülümsetmeyi artırmak, hepimizin sorumluluğu ve görevi. Amacımız, hizmetlerin sonucunu yerinde görmek, projeleri bir an önce tamamlamak, vatandaşlarımızın sorunlarını ortadan kaldırarak onları gülümsetmek" dedi.

'VAHİM BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Kentin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Bozbey, kentsel yenileme çalışmalarına değindi. Gerçekleşen kentsel yenilemelere en başından beri karşı olduklarını hatırlatan Başkan Bozbey, "Yapılan kentsel yenileme çalışmalarıyla şu anda Nilüfer kentinin kirlendiğinin farkına vardınız mı? Biz, bunu en başta söylediğimiz zaman, hem şahıs, hem de kurum olarak suçlu ilan edildik. Komisyon üyelerimiz bu konuyu anlattıklarında, gittikleri yerlerde kovulacak düzeye geldiler. Büyük tepkilerle karşılaşmıştık. 'Zaman en güzel ilaçtır. Bizim doğruluğumuz ortaya çıkacak ama iş işten geçmiş olacak' demiştik. Bize tepki gösteren vatandaşlar, şimdi heyetler halinde bize geliyor. 'Başkanım şimdi ne yapacağız?' diyorlar. Gerçekten vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Böyle giderse 2030 yılından sonra Bursa'da kimse yaşamak istemeyecek. Herkes yaşayabileceği alanlara kaymak istiyor" ifadelerini kullandı.

Kentsel yenileme çalışmaları için üst komisyon oluşturarak konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Bozbey, "Bu üst komisyon, bu konularla ilgili teknik, idari, yargı ne varsa hepsini takip ederek bilgilendirme paylaşımları yapacak. Bu kentin kirlenmesine dur dememiz lazım. Eğer dur diyemezsek, kentin merkezindeki yaşam birden bire çökecek. Kentleri kirletirsek, bir daha geri döndürmeyiz" dedi.

'ALTYAPI KONUSUNA ETKİN ÇÖZÜM BULUNMALI'

Kentteki altyapı çalışmalarından kaynaklanan sorunlara da değinen Bozbey, bu konuda artık bir çözüm bulunmasını istedi. Nilüfer Belediyesi olarak altyapı çalışmaları sırasında zarar gören asfaltla ilgili çok büyük sorun yaşadıklarını anlatan Bozbey, şöyle devam etti:

"Altyapı ile ilgili çok büyük sorun yaşıyoruz. Üzülmemek elde değil. Paralarımızın bazen ne kadar boşa gittiğini gördüğümde üzülüyorum. Çünkü altyapı kurumları çalışmalarını tamamladıktan sonra doğru bir malzemeyle maalesef o kazıları doldurmuyor. Doğru teknik ve işlem kullanılmadığı için yapmış oldukları asfalt yamalar da kısa bir süre sonra ya göçüyor, ya patlıyor ya da çevresini patlatıyor. Aynı yerleri en az iki kere yapmaktan hepimize gına geldi. Maalesef bugüne kadar çözemediğimiz bir sorun bu. Hem bizim paramıza hem diğer kurumların paralarına yazık. Bu paralar vatandaşın parası. Bu konuda bir şeylerin daha etkin biçimde yapılması lazım."

Bozbey, Nilüfer'deki muhtarlarla düzenli olarak buluşuyor

'KAÇAK İNŞAATLARI YIKACAĞIZ'

Nilüfer Belediyesi olarak kaçak inşaat konusunda net bir tavır sergilediklerini ifade eden Bozbey, "Kaçak inşaat yapan kişiler, yaptıkları yapılar bir nevi projesiz ve mühendis eli değmeyen yapı olduğu için kendisine ve çocuklarına mezar hazırladığının farkında olmalı. Ayrıca bu kişilerin çevreyi kirlettiğini, komşu hakkını ihlal ettiğini, kenti talan ettiğini bilmesi gerekiyor. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bu, fabrika olur, konut olur ya da başka bir yapı olur. Asla bunlara izin vermeyeceğiz. Kaçak inşaat yapanlar bilmeli ki öyle ya da böyle yaptıkları yapılar yıkılacaktır. Biz, kentimizin geleceğini düşünmek zorundayız. Sizler de mahallelerinizin geleceğini düşünmek zorundasınız. Hepimizin sağlıklı bir çevrede yaşam sürme hakkı var. Kaçak inşaatı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

'GÖLYAZILILAR GÖLYAZI'YA KÖTÜLÜK YAPIYOR'

Bursa'nın tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü Gölyazı'nın turizm potansiyelinin iyi şekilde kullanılamamasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Başkan Bozbey, bölgede arzu edilen hizmeti gelen ziyaretçilere verememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Başkan Bozbey, Gölyazı halkının da Gölyazı'ya sahip çıkmadığını ifade etti. Altyapı çalışmalarının devam etmesinden dolayı Gölyazı'ya istedikleri hizmeti götüremediklerinin altını çizen Başkan Mustafa Bozbey şöyle konuştu:

"Gölyazı'da altyapıyı da işin içine kattığımızda hep beraber sınıfta kaldık. Çünkü belediye olarak inanılmaz bir bütçe ayırıyoruz oraya. Her hafta sonu otobüslerle gelen ziyaretçileri taşıyoruz. Otopark alanı yaptık ama altyapı kurumlarıyla iki yıldır bizi zor durumda bıraktı. Gölyazı'da bu yaz da gitti, önümüzdeki yaz da gidecek. Gölyazı'ya gelen, bir daha gelmek istemeyecek. Japon Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye'den bir tek Gölyazı'yı listesine aldı. Japon turistler geldi ancak ne gösterebildik? Hijyenin olmadığı bir ortam. Turizm ve hizmet sektörü başka bir şey. 1999 yılından beri Gölyazılıları hizmet sektörüne alıştırmaya çalışıyoruz ancak bir türlü birlik, beraberlik ve sahiplenmeyi oluşturamadık. Gölyazı'da siyaset had safhaya çıkmış."

Nilüfer Belediyesi olarak Gölyazı'da haftanın 7 günü çöp toplama işleminin olduğunun altını çizen Bozbey, "Vatandaşların sorumsuzluğundan dolayı yine de ortalık çöp dolu. Kayıktan çıkıp çöpünü olduğu yere bırakıyor. Gölyazılılar şu anda Gölyazı'ya kötülük yapıyor. Kendilerinin temiz tutması ve insanları uyarması lazım. Ama bunu göremiyoruz. Buna rağmen biz, Gölyazı'nın korunması ve kollanması konusunda gerekeni yapmaya devam edeceğiz. Aynı durum Misi için de geçerli" diye konuştu.

Başkan Mustafa Bozbey'in konuşmasının ardından toplantıya katılan muhtarlar, yapılan hizmetlerden memnun olduklarını dile getirerek çalışmalarından dolayı Başkan Mustafa Bozbey'e teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.