SON DAKİKA
Hava Durumu

2019 yılının e-ticaret verileri açıklandı

Türkiye, 2019'da e-ticarette daha fazla para harcadı daha az ürün aldı!

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
2019 yılının e-ticaret verileri açıklandı

Türkiye'de internet aracılığıyla geçen yıl yapılan alışverişler, kullanıcıların e-ticaret alışkanlıklarını da gözler önüne serdi.

Dünyanın ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından Related Digital'in verilerine göre geçen yıl e-ticarette yapılan harcama tutarı artarken, alınan ürün sayısında düşüş yaşandı. Bu kapsamda e-ticaret sitelerinden yapılan ortalama sipariş tutarı 267 TL'ye çıkarken, kullanıcıların web sitelerinde geçirdiği günlük ortalama süre 5 saate yaklaştı. Alışverişler ise en çok Pazar günleri saat 16:00'dan sonra yapıldı. Ayrıca e-ticarette satış rakamlarını artırmak isteyen markalar geçen yıl çok sayıda kampanyaya imza attı. Bu kapsamda geçen yıl 530 bin kampanya düzenlendi. Kampanyalarla ilgili yine geçen yıl gönderilen e-posta sayısı ise 10 milyara ulaştı.

Hem dünyanın ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından hem de Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji şirketlerinden Doğuş Grubu çatısı altındaki Related Digital, Türkiye'nin 2019 yılına ilişkin e-ticaret verilerini açıkladı. Verilere göre; kullanıcılar alışveriş sitelerinde daha çok para harcarken, daha az ürün satın aldı. Yine kullanıcıların web sitelerinde geçirdiği günlük ortalama süre 5 saate yaklaşırken, alışveriş için ise ağırlıklı olarak Pazar günleri beklendi.

Sayfalar en çok cep telefonundan ziyaret edildi!

Yine geçen yıl sayfa ziyaretleri ağırlıklı olarak mobil aracılığıyla yapıldı. Bu kapsamda 2017'de yüzde 65 olan mobilden yapılan sayfa ziyaretleri geçen yıl yüzde 75'e çıktı. Mobili, yüzde 23 oranıyla desktop ve yüzde 2 oranla tablet takip etti.

Mobil bildirim yükselişe geçti!

Markaların doğru kampanya ile doğru müşteriye ulaşma noktasında tercih ettiği web bildirim adedi ise yüzde 200'lük artışla 340 milyona ulaştı. Söz konusu rakam 2018'de 110 milyondu. Gönderilen toplam mobil bildirim sayısı da 1,5 milyardan 3 milyara çıktı. Bu kapsamda gönderilen mobil bildirim sayısında 2018 yılına oranla 2019'da yüzde 100'lük artış yaşandığı belirlendi. Gönderilen toplam SMS sayısında ise değişiklik yaşanmadı. Geçen yıl gönderilen SMS sayısı 2018 yılında da olduğu gibi 150 milyon olarak belirlendi.

IOS Android'i, Hotmail Gmail'i geçti!

En çok e-posta okunan işletim sistemleri ise yüzde 62 ile IOS oldu. İkinci sıraya yüzde 36 ile Android, üçüncü sıraya ise yüzde 2 ile "diğer" başlığı altındaki farklı işletim sistemleri yerleşti. En çok okunan e-posta uzantısı ise yüzde 50 ile Hotmail oldu. Onu sırasıyla yüzde 39 ile Gmail, yüzde 4 ile de Yahoo, yüzde 7 ile de "diğer" başlığı altındaki e-posta uzantıları takip etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.