SON DAKİKA
Hava Durumu

200'den fazla ünlü isimden Deniz Yücel çağrısı

Türkiye'de tutuklu geçen şubat ayıdan beri tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakılması için uluslararası çapta 200'den fazla sanatçı, aydın ve düşünce insanı ortak çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 01:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 01:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
200'den fazla ünlü isimden Deniz Yücel çağrısı

#FreeDeniz inisiyatifi tarafından başlatılan ve yaklaşık 300 gündür hakkında bir iddianame hazırlanmadan cezaevinde tutulan Alman Die Welt gazetesi muhabiri Yücel için Türkiye hükümetine çağrı yapanlar arasında, Nobel Edebiyat ödülü sahipleri Herta Müller,Orhan Pamuk, Swetlana Alexijewitsch, Elfriede Jelinek ve J.M. Coetzee, müzik grubu U2'nun solisti Bono, rock müziğin önemli temsilcilerinden Sting ve yönetmen Fatih Akın da yer aldı. Spiegel ve Stern dergileri ile Die Zeit, Bild, Süddeutsche Zeitung, Tagesspiegel ve taz gazetelerinin genel yayın yönetmenleri de çağrıyı imzalayanlar arasında.

Die Welt'in haberine göre çağrı metninde "10 Aralık'ta Deniz Yücel tutukluluğunun 300'üncü gününü doldurmuş olacak. Bir suçlama yöneltilmeden yüksek güvenlikli bir cezaevinde tutuluyor, tam 300 gündür, bu çok fazla" ifadesine yer verildi. Metinde, "Deniz Yücel gazeteci olarak mesleğinin gereklerini yerine getirmek ve düşüncelerini ifade etmekten başka birşey yapmadı" denildi.

Hem Türk hem Alman vatandaşlığına sahip olan Yücel, Şubat 2017'de "terör propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" iddialarıyla tutuklanmıştı.

Yücel geçtiğimiz günlerde cevaevinde 290 gün tutulduğu tecritten çıkarılmış ve başka bir hücreye alınmıştı. Yücel tek kişilik hücrede kalmaya devam etse de bir başka tutuklu, eski Habertürk çalışanı Oğuz Usluer ile ortak bir avluyu paylaşmaya başladığı açıklanmıştı. Bu gelişme Alman hükümeti ve Yücel'in ailesi tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.