SON DAKİKA
Hava Durumu

16 işçinin öldüğü faciada tüm sanıklara tahliye

Siirt'in Şirvan ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu 16 işçinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin 7'si tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
16 işçinin öldüğü faciada tüm sanıklara tahliye

Siirt'in Şirvan ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu 16 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin davanın ilk duruşması yapıldı.

Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan işletme başmühendisi Selman Kazak, işletmede daimi nezaretçiler Bayram Kayar, Mehmet Kezer ve Serkan Gürühan, şantiye şefi Kadir Yıldırım, iş güvenliği uzmanı Servet Keklik, vardiya müdürü Mehmet Oğuz ile tutuksuz yargılanan Nureddin, Adnan, Vedat Ant ve Gülistan Gök ile avukatları katıldı. Duruşma salonunda, faciada hayatını kaybeden işçilerin yakınları da hazır bulundu.

"Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçuyla yargılanan sanıklar savunmalarında, "Olayın tamamıyla önlenemez ve öngörülemez nitelikte bir doğal afet olduğunu ve aşırı yağıştan kaynaklandığını" iddia ederek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından, tutuklu sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Siirt'in Şirvan ilçesinde 17 Kasım 2016 tarihinde özel bir maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan Mehmet Kasım Tari, Murat Ant, Nusret Beyazalma, Reşit Can, Savaş Kızılkan, Sedat Bulut, Şefik Tuncer, Yavuz Yıldız, Mahmut Batumak, İbrahim Kılınç, Kerem Arat, Bedrettin Caylı, Abdurrahman Sönmezsoy, İsmail Tekin, Abdulbaki Aydın ve Halil Başer hayatını kaybetmişti.

Duruşma sonrası faciada hayatını kaybeden işçilerin yakınları adliye çıkışında karara tepkilerini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.