SON DAKİKA
Hava Durumu

12 genç Avrupa'ya gönüllü faaliyete gidiyor

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (BESOB) bağlı Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası'nın yürüttüğü Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi kapsamında 12 genç, Avrupa ülkelerine gönderilecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
12 genç Avrupa'ya gönüllü faaliyete gidiyor

Kültürler arası etkileşime katkı sağlanması amacıyla yürütülen proje kapsamında 17-30 yaş arasındaki gençler, 1 yıla kadar Avrupa'da diledikleri bir ülkede gönüllü faaliyetlerde bulunacak. Projeyle gençlerin tüm harcamaları AB tarafından karşılanacak, ayrıca harçlık da verilecek. 

Bursa Tuhafiyeciler ve Benzerleri Odası Başkanı Nedim Özbalaban, düzenlediği basın toplantısında, oda olarak AB projelerine destek verdiklerini söyledi.

Önceki yıllarda da gençleri İtalya, Bulgaristan ve Tunus'a gönderdiklerini anımsatan Özbalaban, "Bu yıl 35 bin avroluk projemiz kabul oldu. Oda olarak AB projelerine önem veriyoruz. AB projelerimizle gençlere hizmet etmeyi kendimize ilke edindik. Gençlerimizin ülkemize katkı sağlayacağını, faydalı olacağını diliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

BESOB Başkanı Arif Tak ise eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğini dile getirerek, "Geleceğimizi garanti altına alma konusunda yapılan çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Eğitime katkı sağlayan herkesin biz de yanında olacağız." dedi.

Toplantıda, benzer proje kapsamında Polonya'da yaklaşık 9 ay kalan Sinan Biçer de deneyimlerini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.