SON DAKİKA
Hava Durumu

'10 Ocak Bayram değil, dayanışma günü'

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili, "Bugün 10 Ocak... Bayram falan değil, anılacak bir gün değil. Bugün dayanışma günü" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2019 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2019 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'10 Ocak Bayram değil, dayanışma günü'

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nden yapılan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili açıklama şöyle:

"Bugün "kutlama" açıklaması yapacak, kurum, kuruluş, aday adayı, aday ve siyasi partilerin dikkatine... Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü... Geçmiş zamanlarda "Bayram" bile deniyordu bugüne ama artık değil... Çünkü memleketin cezaevlerinde 143 gazeteci ve medya çalışanı var... Memleketimiz dünya basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 157. sırada... Memleketin rejimi geride bıraktığımız yıl değişti ama medyanın ve toplumun diğer kesimleri üzerindeki baskılar artarak devam etti.

Mesleğimiz açısından önceki yıllara göre daha da kötü bir yıl geçirdik. Türkiye Gazeteciler Sendikası verilerine göre tüm işkolları içinde yüzde 30 gibi yüksek bir oranla işsizliğin en yüksek olduğu sektör medya... Son 8 ayda 700'den fazla gazeteci işsiz kaldı.

Medyanın yüzde 95'i iktidarın kontrolü altında... Ekonomik kriz, yayıncıları ciddi sorunlara boğdu.

Kağıtta dışa bağımlılık yüzünden gazeteler okuruna ulaşamama tehlikesi altında.

Yapılan yönetmelik değişiklikleriyle gazetecilerin basın kartı alması daha da zorlaştı.

Medya, halkın gerçek sorunlarından kopuk ve tamamen "algı" haberciliği yapıyor. Oysa ekonomik kriz, işsizlik, enflasyon, sansür almış başını gidiyor.

Bugün 10 Ocak... Bayram falan değil, anılacak bir gün değil. Bugün dayanışma günü.

Bu nedenle, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi olarak ülkeyi yönetenlere basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün demokratik bir rejimde vazgeçilmez unsur olduğunu, tutuklu tüm gazetecilerin serbest bırakılıp tutuksuz yargılanması ve basın ve ifade özgürlüklerini kısıtlayan yasaların acilen demokratikleştirilmesi gerekliliği bir kez daha hatırlatıyoruz."

ÇAĞDAŞ GAZETE ÇIKTI...

Çağdaş Gazete'nin "Yerel Demokrasi" temalı Ocak sayısı çıktı. Gazete, Çağdaş Gazeteciler Derneği Lokali'nden temin edilebilecek. ÇGD yönetimi Çağdaş Gazete ile ilgili şu açıklamada bulundu:

"Bu süreçte gerek çıkarlara ters düşen fikirleri nedeniyle gerekse de ekonomik gerekçelerle işine son verilen meslektaşlarımızla "dayanışma" günü olarak adlandırdığımız 10 Ocak'ta; demokrasiye, düşünce ve ifade özgürlüğüne olan inancıyla bizlere katkıda bulunan  üyelerimiz Ozan Kaplanoğlu, Yüksel Baysal, Ahmet Yıldız, Adnan Baştopçu, Mehmet Ali İnan, Dilet Atlı, Emel Demir, Nurinisa Eroğlu, Raif Kaplanoğlu, Rıza Ertekin, Sevinç Feyzioğlu, Zafer Opsar ile gazeteciler Can Güleryüzlü ve Nazım Alpman'a, çizer Yaşar Uçar'a teşekkürler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.