SON DAKİKA
Hava Durumu

1. Mudanya Kitap Fuarı kapılarını açtı

Mudanya'da kültür sanat yaşamına yeni bir soluk getirecek olan Mudanya Kitap Fuarı kapılarını açtı. Mudanya Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (Yay Koop) işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenen Mudanya Kitap Fuarı törenle açıldı. 65 yayınevinin katıldığı 65 gazeteci ve yazarın konuk olacağı fuarda 1 Eylül'e kadar çeşitli konularda 20 panel yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2019 21:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2019 21:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
1. Mudanya Kitap Fuarı kapılarını açtı

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

Mudanya'nın artan kültür sanat etkinliklerine bir yenisi eklendi. Mudanya'nın kültür sanat etkinliklerini zenginleştirecek olan Mudanya Kitap Fuarı'nın ilki törenle açıldı. Tarihi Girit Mahallesi'nin sokaklarında 65 yayınevinin katıldığı 1. Mudanya Kitap Fuarı'nın açılış töreni Mudanya Mütareke Meydanı'nda gerçekleştirildi. Açılışa fuarın onur konuğu Prof. Dr. Emre Kongar, SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan ile çok sayıda Mudanyalı katıldı.

Uluslararası Göç ve Mültecilik: Gelenler, Gidenler ve Kalanlar temasıyla kapılarını açan açık hava kitap fuarının Bursa'nın sosyal ve kültürel yaşamına ciddi katkılar sağlayacağını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 2014'te göreve gelirken, "Mudanya'da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak." dediklerini hatırlatarak, "5 yıllık dönemimizde Mudanyamızda her alanda yaptığımız hizmetlerle bir değişim yaşadık. Yaptığımız hizmetler Mudanyalı hemşehrilerimiz tarafından öylesine beğeni gördü ki bunun değerinin karşılığını 31 Mart 2019 seçimlerinde oylarını artırarak gösterdiler. Mudanyalı hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Kitap Fuarı'nın Mudanya'da bir ilk olduğunu, bunu geleneksel hale getirerek uluslararası düzeyde "barışın ve kardeşliğin başkenti"ne yakışır bir şekilde hedefledikleri yere varacakalarını belirten Türkyılmaz, şunları söyledi:

"Ve diyorum ki Mudanya Dünya Barış Zirvesi'nin yapıldığı yer olana kadar her alandaki etkinlikleri uluslararası düzeyde ve en mükemmel şekilde halkımız ile beraber bütünleşerek yapmaya devam edecek bunu başaracağız. Bu tarihi bir mekanda Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Cumhuriyetimizin biçimlendirildiği Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın sonunda 11 Ekim 1922'de Mudanya Mütarekesi ile silah bırakılmış Barış Antlaşması imzalanmıştır. Biz de mütarekeden aldığımız güçle bu toprakları bize vatan olarak emanet edenlere borcumuzu, görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Atamızın, "vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözünden esinlenerek temiz, dürüst, hakkı gözeten, adaletli bir anlayışla bu güzellikleri yaratmaya başladık."

Açılış töreninde konuşan fuarın Onur Konuğu Prof. Dr. Emre Kongar, Türkiye'nin son yıllarda aydınlanma devrimlerinde geriye gittiğini belirterek, bu tür fuar ve etkinliklerin önemine dikkat çekti.

SHP eski Genel Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, CHP'li 252 belediyeye her alanda büyük sorumluluklar düştüğünü kaydederek, Mudanya Kitap Fuarı'nın örnek olacağını söyledi.

Açılış töreninden sonra törene katılanlar Girit Mahallesi sokaklarında yayınevlerinin stantlarını gezdiler.

1. Mudanya Kitap Fuarı'nın ilk gününde Prof. Dr. Emre Kongar'ın yönetiminde Dışişleri eski Bakanı Murat Karayalçın ile CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardmcısı A. Ünal Çeviköz'ün konuşmacı olduğu "Türkiye'nin Dış Politikası ve Mültecilik" konulu panel gerçekleştirildi.

Mudanya Kitap Fuarı'nda 24 Ağustos 2019 programı şöyle:

17.00-18.00 Bursa'da Ekoloji Mücadelesi, Moderatör Arca Atay-Konuşmacılar: Caner Gökbayrak (DOĞADER Başkanı), Hakan Karademir (Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi)

18.30-19.30 Gelişmekte Olan Ülkelerde Siyasi Partiler ve Stratejileri, Konuşmacılar: Kerem Kılıçdaroğlu (Akademisyen), Yunus Emre (CHP Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Dışişleri Komisyonu ve AKPM Türk Grubu Üyesi)

20.30-21.30  AKP ve 17 Yılın Bilançosu, Cüneyt Akman (Gazeteci-Yazar), Murat Ağırel (Gazeteci-Yazar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.