SON DAKİKA
Hava Durumu

1 litre kaynamış şuya 10 miligram çamaşır suyu!

Virüslerden korunmada hijyen ve temizliğin önemine işaret eden Prof. Dr. Haydar Sur, herkesin kendi dezenfektanını kolayca yapabileceğini belirterek "1 litre kaynamış suya 10 miligram çamaşır suyu dökerek hazırlayabilirsiniz. Bir bez yardımıyla bu karışımı temizliklerde kullanabilirsiniz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
1 litre kaynamış şuya 10 miligram çamaşır suyu!

Çin'de ortaya çıkan ve son verilere göre 426 kişinin ölümüyle sonuçlanan Korona virüsü salgını ile ilgili Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen basın toplantısında virüse ilişkin bilgiler, sosyal medyada yer alan komplo teorilerinden korunma yollarına kadar pek çok konu masaya yatırıldı.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bölümleri ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin önemine işaret etti. Aşılamanın önemini vurgulayan Uzbay, "Bugün aşıya karşı bir karşıtlık var. Önleyici ve koruyucu tıbbın en önemli aracı aşıdır. Aşı reddediciliği çok tehlikelidir" dedi.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, "Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'yi riskli ülkeler arasında görmüyor" diyerek Sağlık Bakanlığı'nın çok önemli çalışmalar gerçekleştirerek bu süreci iyi yönettiğini söyledi.

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer de Korona virüsünün diğer virüslerden farkı olmadığını, Türkiye'de de görülmesinin mümkün olabileceğini ancak panik yapılmaması gerektiğini vurgulayarak özellikle el hijyenine özen gösterilmesi gerektiğinin altını 

'Korona virüsünün davranış kodları üzerinde yoğunlaşılmalıdır'

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Senato Salonu'nda düzenlenen "Korona virüsü hakkında doğrular ve yanlışlar" başlıklı basın toplantısında konuşan Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Çin'de ortaya çıkan virüsün bugün itibariyle Hong Kong ve Filipinler'de de ölüme yol açtığını söyledi.

'Türkiye Korona riski taşımıyor'

Korona virüsünün insanlığın karşılaştığı son virüs olmadığını belirten Prof. Dr. Haydar Sur, "Çin'de 9 günde bir hastane yapabilecek teknolojiye sahip artık dünya. Bu sevindirici bir durum, demek ki önlem alabilecek yeterli güç var. Domuz gribi de domuz çobanlarından geçen bir virüstü, hayvanlarıyla sık bir arada oldukları için meydana geldi bu virüs. Nasıl ortaya çıktı, insandan hayvana, domuzda mutasyona uğrayarak yine insana geçerek ölümlere yol açtı. Bugün Korona virüsü yüzünden ölenlerin çoğu 65 yaş üstü, kalp, tansiyon, akciğer-karaciğer sorunları, böbrek yetmezliği gibi hastalıkları olan kişiler. Bağışıklık sistemi güçlü olanlarda bu virüs sağlık sorunu yaratamıyor. Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'yi riskli ülkeler arasında görmüyor. Sağlık Bakanlığı çok iyi çalışıyor, Dünya Sağlık Örgütü'nden 10 gün önce hamlelerini yaptı. Oraya enfeksiyon ilaçları gönderdi, o bölgedeki vatandaşlarımızı alıp Türkiye'ye taşıdı. Her şey çok şeffaf. Türkiye bu virüsü sorun yaşamadan atlatacaktır" diye konuştu.

1 litre kaynamış şuya 10 miligram çamaşır suyu!

Virüslerden korunmada hijyen ve temizliğin önemine işaret eden Prof. Dr. Haydar Sur, herkesin kendi dezenfektanını da kolayca yapabileceğini belirterek "1 litre kaynamış suya 10 miligram çamaşır suyu dökerek hazırlayabilirsiniz. Bir bez yardımıyla bu karışımı temizliklerde kullanabilirsiniz" dedi.

Dr. Songül Özer: Çin'den gelen paketlerde bulaşıcılık mümkün değil!

Virüs Türkiye'de görülmediği için şuan maske takmaya gerek olmadığına dikkat çeken Özer; "Virüsler çok hızla yayılırlar ama çok önemli güzel bir tarafı vardır, dış ortamda uzun süre canlı kalamazlar, canlı kalabilmeleri için mutlaka canlı hücreye ihtiyaç duyarlar. Çin'den gelen paketlerde bulaşıcılık mümkün değil. Bunların üzerinden veya taşıyan kişiler aracılığıyla bulaş söz konusu olamaz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.